SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » Milli atletin altın madalyası geri alındı

Milli atletin altın madalyası geri alındı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli atletimiz Serkan Yıldırım'ın madalyası, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin itirazı üzerine yapılan incelemeler sonucu geri alındı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Milli atletin altın madalyası geri alındı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda altın madalya kazanan milli atletimiz Serkan Yıldırım’ın madalyası, Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin itirazı üzerine yapılan incelemeler sonucu geri alındı.

Ülkemizi gururlandıran milli atletimiz Serkan Yıldırım’ın Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda kazandığı altın madalya, beklenmedik bir kararla elinden alındı. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Uluslararası Paralimpik Komitesi’nin (IPC) itirazı üzerine yapılan üst mahkeme kararıyla madalyanın geri alındığını duyurdu. Bu gelişme, Türk spor camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Serkan Yıldırım

İLGİLİ HABER Ahmet Çakar’ın istifa kararında dikkat çeken Galatasaray detayı!
Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan milli atletimiz Serkan Yıldırım'ın madalyası, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin itirazı üzerine yapılan incelemeler sonucu geri alındı.

Serkan Yıldırım Davasında Hukuki Süreç Karmaşası

TMPK tarafından yapılan açıklamada, Serkan Yıldırım’ın yaşadığı haksızlığa dikkat çekildi. Alman mahkemesinin, sporcunun Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda yarışmasına izin veren kararına rağmen, IPC’nin yaptığı itiraz üzerine üst mahkeme tarafından yarışmaya uygun olmadığına karar verildiği belirtildi. Bu karar sonucunda, 100 metrede şampiyon olan Serkan Yıldırım, 400 metre yarışından men edildi ve madalyası alındı.

TMPK’nın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Almanya yasalarına tabi olan IPC’ye karşı Alman mahkemesinde açtığı davadan Serkan Yıldırım’ın Paris 2024’te yarıştırılması yönünde karar çıkartmış ve sporcumuz 100 metrede şampiyon olmayı başarmıştı. Ancak IPC bu kararı bir üst mahkemeye taşıdı ve oradan Serkan Yıldırım için ‘Yarışmaya uygun değil’ yönünde karar çıkarttı. Şampiyon atletimiz, bu nedenle 400 metre yarışının listelerinden çıkarıldı. Ayrıca yasal sürecin bir parçası olarak 100 metre madalyası alındı.”

Komite açıklamasında, sporcunun yanında olduklarını ve hukuk mücadelesinin devam edileceği belirtildi. Türkiye Milli Paralimpik Komitesi (TMPK), Alman mahkemesinde kazandığı dava sayesinde Serkan Yıldırım’a Paris 2024’te yarışma hakkı kazandırmış ve sporcu 100 metre T12 sınıfında altın madalya almıştı.

İlgili Haberler