SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Morgan Stanley’den dikkat çeken TCMB faiz kararı tahmini

Morgan Stanley’den dikkat çeken TCMB faiz kararı tahmini

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yıl faiz oranlarını düşürmesinin pek olası olmadığını belirtti.

Yayınlanma:
ABONE OL
Morgan Stanley’den dikkat çeken TCMB faiz kararı tahmini

Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu yıl faiz oranlarını düşürmesinin pek olası olmadığını belirtti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), dün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tutma kararı aldı. Bu karar, ekonomistlerin ve yatırımcıların büyük bir kısmının öngördüğü gibi oldu. Kararın açıklanmasının ardından piyasalarda belirgin bir hareketlilik yaşanmadı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son para politikası kararında sergilediği şahin duruş, uluslararası piyasalarda yankı buldu. Özellikle ABD merkezli dev yatırım bankası Morgan Stanley, TCMB’nin faizleri sabit tutma kararını “şahin bir sürpriz” olarak değerlendirdi. Banka analistleri, enflasyonla mücadelede kararlı olan TCMB’nin 2024 yılı boyunca faiz oranlarında gevşemeye gitmeyeceğini öngörüyor.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Morgan Stanley, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bu yıl faiz oranlarını düşürmesinin pek olası olmadığını belirtti.

merkez bankası

Yıl Sonuna Kadar Faizlerde Değişiklik Beklenmiyor

Morgan Stanley Ekonomisti Hande Küçük’e göre, Merkez Bankası’nın son faiz kararında yer alan açıklamalar, yılın kalanında politika faizinin sabit kalacağı beklentisini güçlendiriyor.

Küçük, yaptığı değerlendirmede, Merkez Bankası’nın sözlü yönlendirmesinin oldukça net olduğunu belirtti. Bankanın, aylık enflasyonun yüzde 1,5 seviyesine istikrarlı bir şekilde düşmesi ve enflasyon beklentilerindeki belirsizliğin azalması gibi önemli koşullar sağlanmadan faizlerde gevşemeye gitmeyeceği yönünde açık bir mesaj verdiği ifade edildi.

Bu durum, yatırımcılar ve ekonomistler tarafından yakından takip edilen bir konu haline geldi. Çünkü faiz kararları, hem döviz kurunda hem de enflasyon üzerinde önemli etkiler yaratabiliyor.

İlgili Haberler