SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Narin Günay’ın kaybında sıcak gelişme: 1 gözaltı daha

Narin Günay’ın kaybında sıcak gelişme: 1 gözaltı daha

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın bulunması için tüm Türkiye seferber olmuşken, soruşturma kapsamında muhtarı olan amcası ve annesi gözaltına alındı. Baba Arif Güran ise bu duruma tepki gösterdi.

Yayınlanma:
ABONE OL
Narin Günay’ın kaybında sıcak gelişme: 1 gözaltı daha

Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran’ın bulunması için tüm Türkiye seferber olmuşken, soruşturma kapsamında muhtarı olan amcası ve annesi gözaltına alındı. Baba Arif Güran ise bu duruma tepki gösterdi.

21 Ağustos’tan beri kayıp olan Narin Güran’ı bulmak için başlatılan arama çalışmaları 11 günü geride bıraktı. Çok sayıda kurum ve kuruluşun katılımıyla yapılan aramalar, hala sonuçsuz devam ediyor.

Narin Güran Olayında Yeni Gözaltılar

Arama çalışmaları havadan ve karadan tüm hızıyla sürerken, soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Narin Güran’ın amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi muhtarı olan S.G., gözaltına alındı. Bu gelişmenin ardından, Narin’in annesi Yüksel Güran da ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ın bulunması için tüm Türkiye seferber olmuşken, soruşturma kapsamında muhtarı olan amcası ve annesi gözaltına alındı. Baba Arif Güran ise bu duruma tepki gösterdi.

Edinilen bilgilere göre, muhtar S.G.’nin, Narin’in kaybolduğu gün telefonunun yaklaşık 1 saat boyunca kapalı olması, gözaltı kararının alınmasında etkili oldu. Ayrıca, Narin’in anne ve babasından alınan DNA örnekleri, şüpheli olan amcasıyla karşılaştırılacak.

Daha önce, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Narin’in anne, baba ve ağabeyi ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ancak, soruşturma kapsamında elde edilen yeni bulgular doğrultusunda gözaltılar devam ediyor.

Narin Güran

Arama Çalışmaları Teknoloji Araçları ile Sürüyor

Kayıp Narin’i bulmak için tüm imkanlar seferber edilirken, 11. günde arama çalışmalarına yeni bir boyut kazandırıldı. Bölgeye ısıya duyarlı helikopterler, insansız hava araçları ve su altı arama kurtarma ekipleri gönderildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan arama çalışmaları, gün boyu aralıksız devam ediyor. Bölgede görevli AHaber muhabiri, yapılan çalışmaları “Türkiye tarihinde bir ilk” olarak nitelendirerek, eşine az rastlanır bir arama kurtarma operasyonunun gerçekleştirildiğini belirtti.

Su altı arama kurtarma ekipleri, bölgedeki 7-8 metre derinliğindeki kuyuları tek tek inceliyor. Ancak yapılan detaylı aramalarda henüz bir sonuç alınamadı.

Baba Güran’dan Yeni Açıklamalar 

İfadeleri ve gözaltına alınmalarıyla ilgili konuşan baba Arif Güran, bu durumların sadece ifade verme amacıyla olduğunu belirtti. Güran, “Muhtarı da ifade için çağırırlar, beni de annesini de çağırırlar. Bu karalama niye?” diyerek yaşananlara anlam veremediğini ifade etti.

Sosyal medyada yer alan iddialar hakkında da konuşan Güran, “Oğlum suçluysa, ben suçluysam bu devletin bileceği bir şey. Biz bekliyoruz. Oğlum için de öyle dediler. Diş Narin’in çıkmış dediler, yalandır. Bugün valilik ne açıklama yaparsa doğrudur. Sosyal medyada başka yerde ne haber çıkarsa yalandır, iftira atıyorlar. Anne ifadeye gitmedi, rahatsızdı, hastaneye gitti” şeklinde konuştu.

Baba Arif Güran, yaşanan gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, “Köyün muhtarıdır gidip ifade veremez mi, ya da gidip başkası için gidemez mi, kendi ifadesi için gidemez mi?” diyerek soruşturma kapsamında yapılan çağrıların olağan olduğunu ifade etti.

Güran, “Biz de sizin gibi bekliyoruz. Zaten uyuyamıyoruz, içemiyoruz. Aklımız başımız da değil, sosyal medyadan bizi incitmeyin. İfadeye çağrılabiliriz bu doğal bir şey. Perişan olduk. Bir de bu tür haberleri görünce. Şu an telefon kullanamıyoruz, ayıptır. Biz buradayız. Geçen gün biraz rahatsızdım hastaneye gittim, babası kalp krizi geçirmiş dediler. Bunun gibi nice şeyler. Gereken ne ise devlet zaten yapıyor” şeklinde konuşarak yaşadıkları zorlukları ve sosyal medyadaki yanlış haberlerin kendilerini olumsuz etkilediğini belirtti.

İlgili Haberler