SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Ne zaman emekli olurum? SSK- BAĞKUR emeklilik yaşı hesaplama örneği 2024

Ne zaman emekli olurum? SSK- BAĞKUR emeklilik yaşı hesaplama örneği 2024

SGK'nın ne zaman emekli olacağınızı gösteren hizmeti size emeklilik yaşınızı öğrenme olanağı sunuyor. Bir çok çalışan kendisine 'Ne zaman emekli olurum?' sorusunu sorarken emeklilik yaşını hesaplamak isteyenler SGK'nın bu hizmetini kullanarak emekli olacakları yaşı hemen öğrenebiliyorlar..

Yayınlanma:
ABONE OL
Ne zaman emekli olurum? SSK- BAĞKUR emeklilik yaşı hesaplama örneği 2024

SGK’nın ne zaman emekli olacağınızı gösteren hizmeti size emeklilik yaşınızı öğrenme olanağı sunuyor. Bir çok çalışan kendisine ‘Ne zaman emekli olurum?’ sorusunu sorarken emeklilik yaşını hesaplamak isteyenler SGK’nın bu hizmetini kullanarak emekli olacakları yaşı hemen öğrenebiliyorlar..

Birçok çalışan kendine “Ne zaman emekli olacağım?” sorusunu soruyor. Emeklilik yaşını hesaplamak isteyenler SSK veya BAĞKUR gibi sigorta branşlarına göre emeklilik yaşını öğrenmek istiyorlar. Emeklilik yaşı, sigortanın ne zaman başladığına, primlerin ödendiği gün sayısına ve doğum tarihine göre değişmektedir. Peki ne zaman emekli olabilirsiniz? SSK ve BAĞKUR çerçevesinde emeklilik yaşı nasıl hesaplanıyor? İşte bu soruların yanıtı..

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) çerçevesinde çalışanlar için çok önemli bir sorunun yanıtında yaşınızı belirlerken birçok faktör dikkate alınır.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
SGK'nın ne zaman emekli olacağınızı gösteren hizmeti size emeklilik yaşınızı öğrenme olanağı sunuyor. Bir çok çalışan kendisine 'Ne zaman emekli olurum?' sorusunu sorarken emeklilik yaşını hesaplamak isteyenler SGK'nın bu hizmetini kullanarak emekli olacakları yaşı hemen öğrenebiliyorlar..

Çalışma tarihi: Sigorta şirketinde ilk çalışmaya başlamış olduğunuz tarih, emeklilik yaşınızı etkilemektedir. Sigortaya ne kadar erken başlarsanız emeklilik yaşınız o kadar düşük olabilir.

Sigorta sistemi: Emeklilik yaşı SSK (4A), BAĞ-KUR (4B), Emekli Sandığı (4C) gibi sistemlere göre farklılık göstermektedir.

Sigorta primi gün sayısı: Sigortalı çalıştığınız süreçte ödediğiniz sigorta primi gün sayısı, emekli olmanız gereken süreyi belirlemektedir. Her sigorta sisteminin ise farklı prim tarihleri ​​ve yıl koşulları vardır.

Yaş Şartı: Belirli bir emeklilik yaşında olmak gerekir. Bu asgari yaş, sigorta sistemine ve çalışma tarihine bağlı olarak değişmektedir.

EMEKLİLİK YAŞI NASIL HESAPLANIYOR?

Ne zaman emekli olurum

Hizmet Dökümünüzü e-Devlet Sistemi’nden alabilirsiniz. Sisteme girilen bilgiler hesaplandıktan sonra emeklilik yaşınız sayfada görüntülenecektir.

SSK (4A) emeklilik yaşı hesaplaması:

İlk işe başlama: 8 Eylül 1999 yılından öncesinde sigortalı olan herkes, kademeli emeklilik yaşından yararlanabiliyorlar. 8 Eylül 1999’dan itibaren geçerli olmak üzere yaş gereksinimleri ve prim günü sayısı yükselecektir.

Pirim Günleri: Tipik olarak 5.000 ila 7.000 bonus günü gereklidir.

Yaş: İşe girme tarihine göre değişir, ancak minimum yaş 50 ile 60 arasındadır.

BAĞ-KUR (4B) emeklilik yaşının hesaplanması:

İlk işe giriş tarihi: 8 Eylül 1999 öncesinde ve sonrasında BAĞ-KUR sigortalıları için önemli tarihlerdir.

Prim günleri: BAĞ-KUR kapsamında emekli olmak için genel olarak 9.000 prim günü gerekmektedir.

Yaş: Poliçenin ne zaman başladığına bağlı olarak minimum yaş 50 ile 60 arasındadır.

Emeklilik yaşları ve emeklilik şartları kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden, en doğru hesaplamalar için SGK’ya ait emeklilik hesaplama sistemini kullanmak ya da SGK uzmanına danışmak en doğrusu olacaktır.

İlgili Haberler