SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Netahyahu’nun niyetini bizzat İsrail medyası açıkladı

Netahyahu’nun niyetini bizzat İsrail medyası açıkladı

İsrail'in önemli basın organlarından biri olan Haaretz çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, Başbakan Netanyahu'nun asıl hedefinin Gazze işgali olduğunu yazdı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Netahyahu’nun niyetini bizzat İsrail medyası açıkladı

İsrail’in önemli basın organlarından biri olan Haaretz çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, Başbakan Netanyahu’nun asıl hedefinin Gazze işgali olduğunu yazdı.

Orta Doğu’da ateş çemberi daralıyor. Aylardır süren İsrail-Hamas çatışmasının boyutları diğer ülke sınırlarına kadar dayandı. Tüm dünyadan tepkiler sürse de İsrail cephesi hız kesmeden saldırılarına devam ediyor.

İsrailli gazeteci Aluf Benn, çarpıcı bir iddiada bulunarak Netanyahu’nun Gazze’deki operasyonunun asıl amacının esirlerin kurtarılması değil, bölgeyi işgal etmek olduğunu savundu. Benn, “Netanyahu, bölgesel bir savaşı da göze alarak, kalan esirlerin hayatını riske atmayı kabul ediyor. Asıl hedefi açıkça işgaldir,” diyor.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İsrail'in önemli basın organlarından biri olan Haaretz çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Gazete, Başbakan Netanyahu'nun asıl hedefinin Gazze işgali olduğunu yazdı.

israil gazze

Netanyahu’nun Gerçek Hedefi Gazze’nin İşgali

Aluf Benn’e göre, Benjamin Netanyahu, İsrail kamuoyunun esirler konusundaki yoğun ilgisi ve muhalefetin bu konuyu siyasi bir araç olarak kullanmasını, Gazze Şeridi’nin uzun vadeli işgali hedefinin önündeki bir engel olarak görüyor. Benn, Netanyahu’nun 1996’da Oslo Anlaşmaları’na karşı kullandığı “işgal edilen toprakların geri verilmeyeceği” sloganını tekrarlamasıyla bu görüşünü pekiştirdiğini belirtiyor.

Netanyahu’nun bu politikasının arkasında, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich gibi aşırı sağcı bakanların desteği yer alıyor. Benn, bu ikilinin Netanyahu rejiminin temel dayanakları olduğunu ve Gazze’nin işgali hedefiyle uyumlu hareket ettiklerini vurguluyor.

Benn’in analizine göre, Netanyahu, hem sözleriyle hem de eylemleriyle Gazze’nin kalıcı işgali yönünde ilerliyor. Esirler konusundaki kamuoyu baskısı ve uluslararası tepkiler, bu hedefi gerçekleştirme yolundaki engelleri aşmak için kullanacağı siyasi bir araç olarak görülüyor.

İlgili Haberler