SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OYUN » Nintendo’dan konsol kararı!

Nintendo’dan konsol kararı!

Japon oyun ve teknoloji devi Nintendo, iki önemli konsolu için aldığı son kararla endüstride büyük yankı uyandırdı. Şirket, söz konusu konsolların artık tamir hizmetinden faydalanamayacağı kararını aldı. İşte o kararın arkasındaki detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Nintendo’dan konsol kararı!

Japon oyun ve teknoloji devi Nintendo, iki önemli konsolu için aldığı son kararla endüstride büyük yankı uyandırdı. Şirket, söz konusu konsolların artık tamir hizmetinden faydalanamayacağı kararını aldı. İşte o kararın arkasındaki detaylar…

Dünya çapında popüler konsol üreticilerinden biri olan Nintendo, oyuncuları üzecek bir karara imza attı. Şirket, Nintendo 3DS ve Wii U konsolları için artık tamir hizmeti sunmayacağını resmi olarak duyurdu. Bu adım, teknoloji ve oyun dünyasında önemli bir değişimi işaret ediyor.

 

İLGİLİ HABER Oyunseverlere kötü haber: Riot Games’ten dev zam
Japon oyun ve teknoloji devi Nintendo, iki önemli konsolu için aldığı son kararla endüstride büyük yankı uyandırdı. Şirket, söz konusu konsolların artık tamir hizmetinden faydalanamayacağı kararını aldı. İşte o kararın arkasındaki detaylar...

Nintendo’nun Kararı ve Gelişmeler

Nintendo’nun Japon destek sitesinde yayınlanan duyuruya göre, Nintendo 3DS (KTR-001) modelinin onarım hizmetleri, stokların tükenmesi nedeniyle son buldu. Şubat ayında yapılan bir açıklamada, Nintendo’nun 2DS, New 3DS ve New 3DS LL (Japonya’daki XL modeli) için yedek parça stoklarının tükenmesi durumunda onarım hizmetlerini durduracağı bildirilmişti. Şu an için Japonya’daki müşteriler, New 3DS LL, 2DS ve New 2DS LL sistemleri için hala onarım hizmeti alabiliyorlar, ancak bu hizmetlerin süresi kısıtlı.

 

Nintendo'dan konsol kararı!

 

Bu karar, Wii U ve çevre birimleri için yedek parça stoklarının tükenmesi ve çevrimiçi sunucuların kapatılmasının ardından geldi. Nisan ayında, Wii U ve 3DS çevrimiçi sunucularının kapanmasıyla birlikte, Xenoblade Chronicles X, Splatoon 1 ve Animal Crossing: New Leaf gibi popüler oyunların çevrimiçi modları da artık erişilemez hale geldi.

 

Tarihi Bir Dönemin Sonu

Nintendo’nun bu kararı, teknoloji dünyasındaki hızla değişen dinamikler ve eski sistemlerin yerini yenilerine bırakma eğiliminin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Nintendo Wii U ve Nintendo 3DS, oyun tarihinin önemli parçaları olarak kabul ediliyor ve artık koleksiyoncuların ve retro oyun meraklılarının ilgi odağı haline gelecek.

 

Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesiyle birlikte, bu eski konsolların yerini yeni nesil oyun teknolojileri aldı. Ancak, Wii U ve 3DS’in oyun dünyasında bıraktığı izler ve sağladığı deneyimler, bu konsolları hala değerli ve hatırlanmaya değer kılacak.

İlgili Haberler