SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OYUN » NVIDIA, Gamescom 2024’te oyunseverleri heyecanlandıran gelişmeleri duyurdu

NVIDIA, Gamescom 2024’te oyunseverleri heyecanlandıran gelişmeleri duyurdu

NVIDIA, Gamescom 2024'te oyun dünyasına yönelik heyecan verici gelişmeleri açıkladı. RTX, yapay zeka ile bulut oyunlarında büyük ilerleme kaydetti.

Yayınlanma:
ABONE OL
NVIDIA, Gamescom 2024’te oyunseverleri heyecanlandıran gelişmeleri duyurdu

NVIDIA, Gamescom 2024’te oyun dünyasına yönelik heyecan verici gelişmeleri açıkladı. RTX, yapay zeka ile bulut oyunlarında büyük ilerleme kaydetti.

NVIDIA’nın RTX teknolojisi hızla popülerlik kazanıyor. Geçtiğimiz Aralık ayında RTX’i destekleyen 500’ün üzerinde oyun ve uygulama vardı ve şimdi bu sayı 600’ün üzerine çıktı.

NVIDIA, Gamescom’da RTX, AI ve bulut oyunlarıyla büyük hamleler yapıyor!

Gamescom’da 20 yeni oyunun DLSS ile RTX teknolojisini kullanacağı açıklandı. Bu, oyuncuların oyun deneyimlerini gerçekçi grafikler, yüksek performans ve düşük gecikmeyle geliştirmelerine olanak tanıyacak.

İLGİLİ HABER Oyunseverlere kötü haber: Riot Games’ten dev zam
NVIDIA, Gamescom 2024'te oyun dünyasına yönelik heyecan verici gelişmeleri açıkladı. RTX, yapay zeka ile bulut oyunlarında büyük ilerleme kaydetti.

RTX teknolojisinin gücünü gösteren oyunlardan birisi de Black Myth: Wukong. Tam ışın izleme ile NVIDIA DLSS 3 ile geliştirilmil olan oyun, özellikle de GeForce RTX 40 Serisi GPU’larda ve aynı zamanda da GeForce NOW Ultimate üyelerinde çarpıcı grafikler sunuyor.

Bir diğer önemli oyunun ise Star Wars Outlaws olduğu belirtildi. NVIDIA, bu oyun çin 19 Eylül’e kadar geçerli olacak olan tar Wars Outlaws GeForce RTX 40 Serisinin paketini duyurdu. Bu paketle oyuncular, en yüksek kalitede oyunları deneyimlemek için ışın izleme, DLSS 3.5 ile NVIDIA Reflex gibi RTX teknolojilerinden tam anlamıyla yararlanabilecek. GeForce RTX 40 Serisi GPU’ya sahip olmayan oyuncular da GeForce NOW aracılığıyla aynı deneyimi yaşayabilir.

NVIDIA, Gamescom 2024'te oyunseverleri heyecanlandıran gelişmeleri duyurdu

Elbette RTX teknolojisi yalnızca yeni oyunlarda değil, klasik oyunlar için de kullanılıyor. Mesela, Half-Life 2 RTX: RTX Remix projesi, Valve’ın efsanevi oyununu RTX Remix’te yeniden yaratıyor. Topluluğu geliştirdiği bu proje, oyunun içeriğine tam ışın izlemenin yanı sırai DLSS 3.5, Reflex ile RTX IO gibi bazı teknolojileri de dahil ederek görsel deneyim sağlıyor.

Indiana Jones and the Great Circle, Dragon Age: The Veilguard ve Dune: Awakening gibi pek çok oyun da DLSS 3 ile Reflex gibi RTX özellikleri desteğiyle piyasaya sürülüyor. FINAL FANTASY XVI’nın PC sürümü, oyunculara daha akıcı ve aynı zamanda görsel olarak daha etkileyici bir deneyim sunmak için DLSS 3, DLAA ve Reflex’i kullanıyor. Oyunun bir demosu, 17 Eylül’deki tam sürümünden önce indirilebiliyor.

NVIDIA, oyun karakterlerine daha fazla gerçekçilik ve daha fazla etkileşim kazandırmak için yapay zekayla desteklenen ACE teknolojisini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu teknolojinin ilk örneğini Gamescom’da görücüye çıkan çok oyunculu olarak oynanan mekanik oyunu Mecha break’te görmek mümkün.

Oyun içinde NVIDIA NeMotron-4’ü kullanan Dijital İnsanlar, daha dinamik, daha gerçekçi oyun deneyimi sağlar. Perfect World Games, Legends adlı demoda oyuncularla etkileşim kurabilen ve gerçek dünyada olan nesneleri tanımlayabilen karakterler oluşturmak için NVIDIA ACE’yi ve dijital insan teknolojisini kullandı.

NVIDIA ayrıca oyun teknolojisini daha erişilebilir hale getirmek için MediaTek ile birlikte çalışıyor. Bu iş birliğiyle G-SYNC teknolojisi daha çok monitörde ve daha uygun fiyata satışa sunulacak. Yeni G-SYNC Pulsar teknolojisi, daha etkili olan hareket netliği ve daha yumuşak ve akıcı bir oyun deneyimi sağlar.

Son olarak NVIDIA’nın bulut oyun hizmeti ise, GeForce NOW sürekli olarak gelişmekte. Şu anda 2.000’den fazla oyunu desteklerken Black Myth: Wukong ve FINAL FANTASY XVI demosu gibi yeni oyunlar eklemeye devam ediyor. 22 Ağustos’tan itibaren GeForce NOW kullanıcıları, Xbox profillerini bağlayarak 140’ın üzerinde PC Game Pass oyununa erişebilecek.

İlgili Haberler