SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Pedro Sanchez’den NATO Zirvesi’nde Gazze İçin Çifte Standart Eleştirisi

Pedro Sanchez’den NATO Zirvesi’nde Gazze İçin Çifte Standart Eleştirisi

Yayınlanma:
ABONE OL
Pedro Sanchez’den NATO Zirvesi’nde Gazze İçin Çifte Standart Eleştirisi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO Zirvesi‘nde yaptığı konuşmada Filistin devletini tanıyan ilk lider olarak, dikkat çekici bir mesaj verdi. Sanchez, Ukrayna’ya verilen desteğin Gazze’ye de gösterilmesi gerektiğini belirterek, “Ukrayna’ya desteğimiz konusunda çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Rusya’nın Ukrayna’daki işgaline karşı gösterdiğimiz birlik ve tutarlılığı Gazze için de istiyoruz” dedi.

Sanchez’den NATO Ülkelerine Net Mesaj

NATO’ya üye ülkelere hitap eden İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO’nun Gazze’de de aynı “birlik ve tutarlılığı” göstermesi gerektiğini vurguladı.

  • Çifte Standart Eleştirisi: Sanchez, Washington’da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde konuştu. İspanya Başbakanlık kaynaklarına dayandırılan İspanyol basınındaki haberlerde, Sanchez’in, basına kapalı yapılan toplantıda, “Ukrayna’ya desteğimiz konusunda çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Rusya’nın Ukrayna’daki işgaline karşı gösterdiğimiz birlik ve tutarlılığı Gazze için de istiyoruz” ifadelerini kullandı.
  • Gazze İçin Eşit Yaklaşım Talebi: Sanchez, “Vatandaşlarımızın tutarlı bir siyasi duruş sergilediğimizi, çifte standart olmadığını anlamaları önemlidir. Uluslararası hukuku savunduğumuz için Ukrayna’yı desteklediğimizi söylüyorsak, aynı duruşu Gazze’de de göstermeliyiz. Ukrayna’da uluslararası hukuka saygı gösterilmesini talep ediyorsak, Gazze’de de buna saygı gösterilmesini istemeliyiz” şeklinde konuştu.

Sanchez’den Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Sanchez’in konuşması NATO Zirvesi’nde geniş yankı uyandırdı. İspanya Başbakanı, uluslararası hukukun her durumda ve her yerde savunulması gerektiğinin altını çizdi. Bu tutumun hem Ukrayna hem de Gazze için geçerli olduğunu belirterek, çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler