SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » PlayStation 5 Pro’nun fiyatı sızdırıldı

PlayStation 5 Pro’nun fiyatı sızdırıldı

Yakında Sony tarafından sade bir törenle dünyaya tanıtılması beklenen PlayStatoin 5 Pro'nun fiyatı sızdırıldı! Fiyatla birlikte teknik özellikler ve güncellemeler de sızdırılırken, markadan konuya yönelik açıklama ile lansman tarihi netleştirildi!

Yayınlanma:
ABONE OL
PlayStation 5 Pro’nun fiyatı sızdırıldı

Yakında Sony tarafından sade bir törenle dünyaya tanıtılması beklenen PlayStatoin 5 Pro’nun fiyatı sızdırıldı! Fiyatla birlikte teknik özellikler ve güncellemeler de sızdırılırken, markadan konuya yönelik açıklama ile lansman tarihi netleştirildi!

Sony’nin yakında tanıtması beklenen PlayStation 5 Pro’nun tasarımı, piyasaya sürülüş tarihi ve fiyatıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı! Oyuncuların büyük bir heyecanla beklediği PS5 Pro, piyasaya iki farklı sürümle sunulacak ve Pro olmayan versiyona göre önemli yükseltmelerle gelecek.

Aktarılan son bilgilerde Sony’nin ne zaman PlayStation 5 Pro’yu tanıtacağı öğrenildi. Her yeni üründe büyük bir heyecanla Sony’den gelen açıklamaları bekleyen kullanıcılar, böylelikle PS5 Pro’nun ne zaman çıkacağını öğrendiler. İşte PS5 Pro ile ilgili son öğrenilen detaylar! 

İLGİLİ HABER Toyota’dan görülmemiş kampanya! Ay sonuna kadar o modellerde dev indirim
Yakında Sony tarafından sade bir törenle dünyaya tanıtılması beklenen PlayStatoin 5 Pro'nun fiyatı sızdırıldı! Fiyatla birlikte teknik özellikler ve güncellemeler de sızdırılırken, markadan konuya yönelik açıklama ile lansman tarihi netleştirildi!

GTA 6’nın çıkışına denk geleceği düşünülen PS5 Pro’nun yakında tanıtılacağı öğrenildi. Konsolun tasarımı sızdırılırken, PS’in de modeli, fiyatı ve çıkış tarihi öğrenildi. Son sızıntılarla birlikte Pro model PS5’in diskli ve dijital sürüm olmak üzere 2 seçeneği olacağı ve Pro olmayan versiyonlarına göre 100 dolarlık bir fiyat farkı ile geleceği belirlendi. 

PS5 Pro ne zaman çıkacak?

playstation 5 pro

Son raporlara göre, PlayStation 5 Pro’nun tanıtımı 9 Eylül’de yapılırken, konsolun 6 Aralık 2024’te satışa sunulması planlanıyor. Sony’nin bu yeni modelini büyük bir etkinlikle tanıtmayacağı, aksine PlayStation.Blog üzerinden duyuracağı belirtiliyor. Bu yaklaşım, Sony’nin konsolu piyasaya sürme konusunda daha sade ve doğrudan bir strateji izlediğini gösteriyor.

PS5 Pro fiyatı ne kadar olacak?

PlayStation 5 Pro, diskli ve dijital sürüm olmak üzere iki versiyonla satışa sunulacak. Dijital sürümün fiyatı 600 dolar olarak belirlenirken, diskli versiyon 700 dolardan satışa sunulacak. Bu fiyatlar, Pro olmayan PS5 modeline kıyasla yaklaşık 100 dolarlık bir artışı işaret ediyor.

PS5 Pro’da beklenen özellikleri neler? 

PS5 Pro’nun donanımında önemli iyileştirmeler olması bekleniyor. Konsolun CPU’sunun PS5 ile aynı olacağı, ancak yüksek CPU frekans moduyla daha güçlü bir performans sunacağı belirtiliyor. GPU tarafında ise daha hızlı işlem yapabilen ve yüksek kaliteli ışın izleme (ray tracing) sağlayan bir donanım bekleniyor. Standart PS5’in 10.28 teraflop sunan GPU’suna kıyasla, PS5 Pro’nun 33.5 teraflop sunacağı rapor ediliyor.

Bunun yanı sıra, PS5 Pro’nun PlayStation Spectral Super Resolution Upscaling (PSSR) olarak adlandırılan bir upscaling/antialiasing çözümü ve özel makine öğrenimi mimarisi ile donatılacağı söyleniyor. Yapay zeka hızlandırıcısına sahip olacak olan bu model, daha gelişmiş grafikler ve performans sunmayı hedefliyor. Depolama alanı olarak ise konsolun 1TB NVMe SSD ile geleceği belirtiliyor, ancak 2TB seçeneği sunulmayacak.

İlgili Haberler