SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Powell’ın sözleri piyasaların tansiyonunu yükseltti

Powell’ın sözleri piyasaların tansiyonunu yükseltti

Fed Başkanı'ndan açıklama: Para politikasını ayarlamanın vakti geldi! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
ABONE OL
Powell’ın sözleri piyasaların tansiyonunu yükseltti

Fed Başkanı’ndan açıklama: Para politikasını ayarlamanın vakti geldi! Detaylar haberimizde.

Fed Başkanı Jerome Powell para politikasında ayarlama zamanının geldiğini belirterek, “Enflasyonun %2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda ilerlemesinden güvenim arttı.” şeklinde konuştu. Bu açıklamaların peşinden piyasa hareketlendi. Detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

FED BAŞKANI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda yaptığı konuşmada açıklamalar yaptı. Powell, işgücü piyasasının artık “aşırı ısındığını” ve şartların koronavirüs pandemisi öncesine göre daha az sıkı olduğunu söyledi. Risk dengesinin değiştiğini ve her iki tarafın da dikkatli olduğunu anlatan Fed Başkanı, şunları söyledi: “Enflasyona yönelik yukarı yönlü riskler azaldı. İstihdama yönelik aşağı yönlü riskler arttı.” Powell, işsizlikte keskin bir artışın engellenmesiyle fiyat istikrarının sağlanmasında önemli ilerleme kaydedildiğini belirterek, enflasyonun artık hedefe yakın olduğunu kaydederek şunları söyledi: “Enflasyonun %2 hedefine doğru sürdürülebilir bir yolda olduğuna olan inancımızı artırdık.” Başkan Powell, para politikasında ayarlama zamanının geldiğini söyledi: “Eylemin yönü açık ve faiz indirimlerinin zamanlaması ve hızı gelecekteki verilere, gelişen görünüme ve risk dengesine bağlı olacaktır. Fiyat istikrarına yönelik ilerleme kaydederken güçlü işgücü piyasalarını geliştirmeye devam edeceğiz. Destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz.” 

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Fed Başkanı'ndan açıklama: Para politikasını ayarlamanın vakti geldi! Detaylar haberimizde.

Fed Başkanı Açıkaldı

Powell, faiz oranlarının mevcut seviyesinin, işgücü piyasası koşullarının istemeden daha da kötüleşmesi riski de dahil olmak üzere tüm riskleri karşılamaya yetecek boşluk sağladığını ifade etti. Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması öncesinde %3,85 olan 10 yıllık Hazine tahvil getirisi, politika ayarlamasının başlayacağı sinyaliyle %3,79’a geriledi. Dolar endeksi 100,92’ye gerilerken euro/dolar paritesi 1,118’e geldi. Euro, dolar karşısında Temmuz 2023’ten bu yana, sterlin karşısında ise Mart 2022’den bu yana en yüksek değerini gördü. Para piyasası fiyatlandırması, Fed’in sene sonuna kadar toplam 100 baz puan indirim yapacağını varsayarken, bankanın Eylül ayında faiz oranlarını 50 baz puan düşürme ihtimali %32,5’tir, 25 baz puan faiz indiriminin noktası %67,5.

İlgili Haberler