SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Rusya ABD’nin F-16’sını düşürdü: Zelenskiy sosyal medyada duyurdu

Rusya ABD’nin F-16’sını düşürdü: Zelenskiy sosyal medyada duyurdu

Zelenskiy F-16'nın düşürüldüğünü duyurdu! Tüm detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
ABONE OL
Rusya ABD’nin F-16’sını düşürdü: Zelenskiy sosyal medyada duyurdu

Zelenskiy F-16’nın düşürüldüğünü duyurdu! Tüm detaylar haberimizde.

Zelenskiy F-16 düşürülmesiyle ilgili açıklamalarını sosyal medya hesabı üzerinden yaptı! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ZELENKSİY DUYURDU

Ukrayna hava kuvvetlerine ait olan ABD yapımı F-16 savaş uçağı Pazartesi günü Rusya’nın füze saldırısında düşürüldü. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise bu durum sonrasında yeni bir kararnameyi imzaladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre Oleşçuk görevden alındı. Genelkurmay Başkanlığı ise Tsentr Hava Komutanlığı Komutanı Anatoliy Krivonojka’nın geçici şekilde göreve başladığını duyurdu. Zelenskiy konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı; 

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
Zelenskiy F-16'nın düşürüldüğünü duyurdu! Tüm detaylar haberimizde.

düşen f-16 ile ilgili açıklamalar

‘Bütün askeri pilot, mühendis, mobil atış grubu ve hava savunma biriminde yer alan askerlerimize minnettarım. Ukrayna için sonuç almak için savan herkese minnettarım. Aynı şeyin komuta kademesinde de yapılması ve güçlenmemiz gerekiyor. İnsan, personel ve bütün askerlerimize iyi bakmamız gerekiyor.’ ABD yetkililerinden biri ise kazanın Rus ateşi sonucunda yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu ve pilot hatasından mekanik arızaya kadar sebeplerin araştırıldığını söyledi. Rusya tarafından Harkiv kentine düzenlenen saldırıda ise en az 6 kişinin öldüğü ve 59 kişinin yaralandığı öğrenildi. Harkiv Bölgesi Askeri İdari Başkanı Oleg Sinegubov sosyal medya hesabı üzerinden güdümlü bombayla saldırı yapıldığını bildirdi ve 12 katlı bir apartmanın vurulduğunu, 5 aracın zarar aldığını, Sloboda semtinde yer alan depo binası ve üç evin de zarar gördüğünü açıkladı. 

İlgili Haberler