SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Sağanak yağış 10 ile kabusu yaşattı

Sağanak yağış 10 ile kabusu yaşattı

Meteoroloji yeni bir uyarı daha yayımladı! Sağanak yağış nedeniyle 10 ilde vatandaşlar adeta kabusu yaşarken, bazı illerde yağışlı havanın devam edeceği vurgulandı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu raporu ve AFAD'dan gelen son durum bilgileri...

Yayınlanma:
ABONE OL
Sağanak yağış 10 ile kabusu yaşattı

Meteoroloji yeni bir uyarı daha yayımladı! Sağanak yağış nedeniyle 10 ilde vatandaşlar adeta kabusu yaşarken, bazı illerde yağışlı havanın devam edeceği vurgulandı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen son hava durumu raporu ve AFAD’dan gelen son durum bilgileri…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün art arda yaptığı uyarıların ardından Türkiye’nin birçok ilinde etkili olan sağanak ve dolu yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 10 ilde meydana gelen yağışlar nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı, yollar kapandı, vatandaşlar mahsur kaldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, mahsur kalan vatandaşların imdadına yetişirken, 22 il için yeni uyarılar yapıldı.

Artvin: Dere taştı, araçlar sürüklendi

Artvin’de etkili olan gök gürültülü sağanak yağış, merkeze bağlı Yukarı Maden köyünde dere taşmasına neden oldu. Yollar taş ve suyla dolarken, park halindeki bir otomobil taşan dereye düşerek 200 metre sürüklendi. AFAD ve jandarma ekipleri hızla bölgeye sevk edilerek müdahalelere başladı. İl Özel İdaresi ekipleri, sel ve taşkın sonucu kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Meteoroloji yeni bir uyarı daha yayımladı! Sağanak yağış nedeniyle 10 ilde vatandaşlar adeta kabusu yaşarken, bazı illerde yağışlı havanın devam edeceği vurgulandı. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son hava durumu raporu ve AFAD'dan gelen son durum bilgileri...

Ardahan: Dolu yağışı şehri beyaza bürüdü

Ardahan’da başlayan sağanak, yerini şiddetli dolu yağışına bıraktı. Ardahan Üniversitesi kampüs alanı beyaza bürünürken, biriken dolu bazı yolları kapattı ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Vatandaşlar, gece boyunca devam eden dolu yağışının gündüz güneşli havaya rağmen saatlerce erimediğini belirtti. Ayrıca dolu yağışı Ardahan-Kars kara yolunun Çamlıçıtak mevkisinde de hayatı olumsuz etkiledi. 

dolu yağışı

İstanbul: Sağanak yağış trafiği felç etti

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Bayrampaşa ve Tuzla başta olmak üzere birçok ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Ara sokaklarda rögarlar taştı, O-3 Otoyolu’nda araçlar güçlükle ilerledi. 15 Temmuz Demokrasi Otogarı girişinde yağış nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu.

Tekirdağ: Şiddetli sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Polis ekipleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Isparta: Batıkent ve Işıkkent Mahallesi’nde yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Zabıta ve itfaiye ekipleri, su tahliyesi için çalışmalarını sürdürdü.

Ankara: Başkent’te öğle saatlerinde başlayan sağanak ve dolu yağışı birçok alt geçit ile caddeyi suyla doldurdu. Yenimahalle ilçesi Batıkent semtindeki pazar yeri ve alışveriş merkezinin otoparkı su bastı. Çubuk ilçesinde sel ve su baskınları meydana geldi, belediye ekipleri hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kocaeli: Sağanak nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı, D-100 kara yolunda su birikintileri nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Eskişehir: Sağanak ve dolu, kent merkezinde trafikte aksamalara neden oldu. Emek Mahallesi’nde su birikintileri sebebiyle araçlar suda kaldı ve tramvay seferleri kısa süreli aksadı.

MGM hava durumu raporu

Uşak: Akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı. İzmir-Uşak kara yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. AFAD ve itfaiye ekipleri su tahliyesi için çalışmalarını sürdürdü.

Aksaray: Şiddetli yağmur nedeniyle Topakkaya beldesindeki dereler taştı, taşkınlar tarım arazilerine zarar verdi.

AFAD’dan açıklama geldi! 

AFAD’dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan son bilgilere göre 22 il için “sarı” meteorolojik uyarı verildiği belirtildi. Uyarı verilen dört ilde toplam 752 ihbar alındığı ve mahsur kalan 37 vatandaşın tahliye edildiği açıklandı. Uşak’ta mahsur kalan 27 vatandaşın tahliye çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

AFAD, vatandaşlara yapılan uyarılara dikkat etmeleri ve gerekli tedbirleri almaları çağrısında bulundu. Çalışmalara destek veren tüm kurumlara teşekkür edilirken, olası afetlere karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

İlgili Haberler