SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Sahte altın paniği: Uzmanlar ucuz altına karşı uyardı

Sahte altın paniği: Uzmanlar ucuz altına karşı uyardı

Uzmanlar uyarıyor! İnternetten altın alanlar dikkat dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz! E-ticaret platformları ve sosyal medya üzerinden yapılan 'ucuza altın' vaatleri ile dolandırıcılık vakaları artış gösteriyor. Uzmanların sözlerine kulak verin, dikkatli olun!

Yayınlanma:
ABONE OL
Sahte altın paniği: Uzmanlar ucuz altına karşı uyardı

Uzmanlar uyarıyor! İnternetten altın alanlar dikkat dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz! E-ticaret platformları ve sosyal medya üzerinden yapılan ‘ucuza altın’ vaatleri ile dolandırıcılık vakaları artış gösteriyor. Uzmanların sözlerine kulak verin, dikkatli olun!

Altın piyasasının hareketlilik devam ediyor ancak son zamanlarda dolandırıcılık vakaları da arttı. Vatandaşlar hem yatırım hem de takı için yöneldiği altında hüsrana uğrayabilir. Özellikle internette ‘ucuza altın’ vaatleriyle yapılan satışların çoğu dolandırıcılıkla sonuçlanıyor. ‘Üreticiden tüketiciye’ gibi sloganlarla dikkat çeken bu satışlarda, ürünlerin genellikle düşük ayarlı veya sahte olduğu ortaya çıkıyor.

Markasız ve Sertifikasız Altının Riski

Kargoyla kapıya gelen, markası, garantisi ve sertifikası bulunmayan altınlar, tüketicileri büyük bir riskle karşı karşıya bırakıyor. Üreticisi belli olmayan bu ürünlerin çoğu, düşük ayarlı veya tamamen sahte çıkıyor. Değişimin kabul edilmemesi ise durumu daha da vahim hale getiriyor.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Uzmanlar uyarıyor! İnternetten altın alanlar dikkat dolandırıcıların tuzağına düşebilirsiniz! E-ticaret platformları ve sosyal medya üzerinden yapılan 'ucuza altın' vaatleri ile dolandırıcılık vakaları artış gösteriyor. Uzmanların sözlerine kulak verin, dikkatli olun!

sahte altın dolandırıcılığı

E-ticaret ve Sosyal Medya Tuzağı

E-ticaret siteleri ve sosyal medya platformlarındaki cazip teklifler, altın almak isteyenleri cezbediyor. Ancak, bu platformlarda yapılan alışverişlerde dolandırılma riski oldukça yüksek. Video ve fotoğraflarla süslenmiş ilanlar, tüketicileri yanıltarak sahte altın satın almalarına neden oluyor.

Kuyumcu Ramazan Özsoy, altın fiyatlarındaki artışla birlikte alım talebinin de arttığını belirtiyor. Ancak, vatandaşların internet üzerinden yapılan alışverişlere dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor. Özsoy, “Bir müşterimiz Mardin’den bir altın takı seti aldı, ardından bize teyit için getirdi. Alınan ürünün 14 ayar olduğu söylenmiş, ancak ürün 8 ayar çıktı. 65 bin lira para ödemiş, bugün bozdurmaya kalksa 25 bin etmez. Ciddi zarar etti. Bir diğer müşterimiz de toplu çeyrek alımı yapmış ve çeyreklerde biri sahte çıktı. Bunun gibi durumlarla yaşanabiliyor.” diyerek yaşananları örnek gösteriyor.

İnternetten Altın Alırken Dikkat! 

Türkiye gazetesinden Kaan Zenginli’nin haberine göre, kuyumcu Ramazan Özsoy, internet üzerinden yapılan altın alışverişlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Özsoy, “Bizim toplumun bir kuyumcusu vardır tüm alışverişini oradan yapar ve güven sağlanmıştır. Ancak burada ürünü kimden aldığınızı bilmiyorsunuz. Ürün sahte ya da ayarı düşük çıktığında değişim kabul edilmiyor. Satıcı bu kez alıcıyı suçluyor. Mutlaka tanınmış ve bilindik firmalar ile çalışın, çünkü sahte veya ayarı düşük ürünü çıplak gözle anlamanız mümkün değil.” dedi.

İlgili Haberler