SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücret 23.500 TL olacak

SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücret 23.500 TL olacak

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya tarafından milyonları ilgilendiren bir haber TV100'de duyuruldu. Çetinkaya, yeni asgari ücretin enflasyon verileriyle ne kadar uyumlu olacağını açıkladı.

Yayınlanma:
ABONE OL
SGK uzmanı açıkladı: Asgari ücret 23.500 TL olacak

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya tarafından milyonları ilgilendiren bir haber TV100’de duyuruldu. Çetinkaya, yeni asgari ücretin enflasyon verileriyle ne kadar uyumlu olacağını açıkladı.

sgari ücrete en son artış Ocak 2023’te yapılmış olup, 2024’te geçerli olmak üzere yeni asgari ücret 17 bin lira olarak belirlendi. Asgari ücretin Temmuz 2024’te yeniden artırılması planlanmıştı ancak ekonomik liderliğin aldığı karara göre asgari ücret artışı yılda bire düşürüldü.

Karara milyonlarca çalışan tepki gösterdi ve kamuoyu temmuz ayında ücret artışından yanaydı ancak hükümet asgari ücrete son vererek Ocak 2025’te yeni bir asgari ücret artışı yapılacağını duyurdu. Asgari ücretli çalışanlar hâlâ bir artış beklerken, 2025 yılı asgari ücret rakamları da ortaya çıkmış oldu.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
SGK uzmanı İsmet Çetinkaya tarafından milyonları ilgilendiren bir haber TV100'de duyuruldu. Çetinkaya, yeni asgari ücretin enflasyon verileriyle ne kadar uyumlu olacağını açıkladı.

2025’TE NE KADAR OLACAK?

SGK uzmanı İsmet Çetinkaya, Osman Kenan Çapoğlu ile milyonları kaygılandıran haberi TV100 Ana Haber’de duyurdu. Çetinkaya şu açıklamalarda bulundu:

“Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi ise yüzde 38. Piyasa katılımcılarına yönelik bir anket de yapıldı. Bu kısımda Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yüzde 38, piyasanın belirlediği anket sonuçlarına göre ise enflasyon oranı yüzde 43,31.

 SGK uzmanı açıkladı Asgari ücret 23.500 TL olacak

Merkez Bankası’nın 2025 yılı beklentisi ise yüzde 14. Merkez Bankası’nın beklentilerine göre enflasyonun yüzde 13’e ulaşması durumunda SSK ve Bağkur emekli vatandaşlarının Ocak ayında alacakları tahmin yüzde 10,95 olacak.”

Çetinkaya, enflasyon verileri nedeniyle asgari ücret miktarının 23 bin 500 liraya çıkarılmasını planladığını aktardı.

İŞVERENİN NE YAPMASI GEREKİYOR?

Çapoğlu, enflasyon ayarlama planıyla asgari ücret miktarının 23 bin 500-24 bin liraya çıkma ihtimalinin olacağını aktardı. Çapoğlu, “Bu durumda işveren ne yapacak? şeklinde sorulan şu yanıtı verdi:

“Söyleyeceğim yanlış anlaşılmış olabilir ama asgari ücret miktarı olması gerekenin biraz üzerinde. Ancak ücretler düşük kalıyor. İşverenler ayrıca eğitimsiz çalışanlara asgari ücret ödemek zorundadır. Devlet sübvansiyonları etkili olmalı.

İlgili Haberler