SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Sigaraya büyük zam bekleniyor

Sigaraya büyük zam bekleniyor

Ağustos ayı enflasyonunun belli olmasının ardından Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'dan geldi. Son iki ayda peş peşe zamlanan sigara fiyatlarına Eylül ayında da zam geleceği öğrenildi. İşte Eylül ayında sigara fiyatlarının çıkacağı aralık...

Yayınlanma:
ABONE OL
Sigaraya büyük zam bekleniyor

Ağustos ayı enflasyonunun belli olmasının ardından Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar’dan geldi. Son iki ayda peş peşe zamlanan sigara fiyatlarına Eylül ayında da zam geleceği öğrenildi. İşte Eylül ayında sigara fiyatlarının çıkacağı aralık…

Son iki ayda ardı ardına gelen zamlarla sigara fiyatları tırmanmaya devam ederken, sigara tiryakilerini üzecek yeni bir zam haberi daha geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla sigara fiyatlarına yeni bir zam daha geleceğini duyurdu. Tiryakileri sarsacak bu haber, ekonomik baskılarla mücadele eden vatandaşlar arasında endişe yarattı.

Üst üste gelen zamlarla rekora koşan tütün ürünlerine bir kez daha zam geleceği öğrenildi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından TBYD Başkanı Erol Dündar her ay yaptığı zam duyurularına bir yenisini ekledi. Sigaraya bir kez daha zam geleceği öğrenilirken, Dündar, ne kadar zam yapılacağını da aktardı. İşte sigara markalarına Eylül ayında yapılacak olan zamlar… 

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Ağustos ayı enflasyonunun belli olmasının ardından Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar'dan geldi. Son iki ayda peş peşe zamlanan sigara fiyatlarına Eylül ayında da zam geleceği öğrenildi. İşte Eylül ayında sigara fiyatlarının çıkacağı aralık...

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

tüik

Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon rakamları, sigara fiyatlarına gelecek zamların sinyalini verdi. Aylık bazda yüzde 2,47 oranında artan enflasyon, yıllık bazda ise yüzde 51,97’ye geriledi. Ancak enflasyondaki bu düşüşün sigara fiyatlarına yansımayacağı, aksine fiyatların yeniden artacağı belirtildi.

Eylül ayında bir zam daha kapıda

Erol Dündar, yaptığı açıklamada, “Enflasyon düşüyor sözde ama Eylül ayı içinde sigaraya 3 ile 5 lira arası bir fiyat geçişi olmasını bekliyoruz” ifadelerini. Bu açıklama, sigara kullanıcıları arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Dündar, fiyat artışının eylül ayının ilk haftalarında gerçekleşeceğini, ancak kesin bir tarih veremediklerini belirtti.

Stok sorunu var! 

Dündar, stok sorunlarına da dikkat çekti ve bayilerin ellerindeki ürün miktarının sınırlı olduğunu ifade etti. Ürünlerin şu anda kısıtlı olduğunu ifade eden TBYD Başkanı, firmaların üretimi nedeniyle sorunun yaşandığını kaydetti. Maliyetler kurtarmadığı için her ay düzenli zam geçildiğini kaydeden Dündar, aynı zamanda ürünlerin hızlıca eritilmek istenmediğini de ekledi. 

sigara zammı

En ucuz sigara kaç TL olacak? 

Phillip Morris sigara grubunda Ağustos ayında yapılan zamla birlikte en ucuz sigaranın fiyatı 69 liraya yükselmişti. TBYD Başkanı Dündar’ın söylediği üzere 3-5 TL arasında bir zam yapılırsa, Philip Morris sigara grubunun en ucuz sigarası 72-74 TL aralığına taşınıyor olacak. 

Alkole zam beklenmiyor! 

Öte yandan, Dündar, alkollü içkilere yönelik bir zam beklentisi olup olmadığı sorusuna, “Alkole şu anda bir zam geçişi yok” yanıtını verdi. Ancak sigara fiyatlarındaki bu sürekli artış, tiryakiler için endişe verici bir sürecin devam edeceğini gösteriyor.

İlgili Haberler