SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Sokak Hayvanları ile İlgili Düzenlenen Komisyonda Gerginlik Yaşandı

Sokak Hayvanları ile İlgili Düzenlenen Komisyonda Gerginlik Yaşandı

Yayınlanma:
ABONE OL
Sokak Hayvanları ile İlgili Düzenlenen Komisyonda Gerginlik Yaşandı

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişçi başkanlığında TBMM binasında ayrılan bir salonda ‘Sokak Hayvanları Düzenlemesi‘ toplantısı başladı. Saat 14:00’de başlayan toplantıya muhalefet, AK parti milletvekilleri ve gazeteciler katıldı.

Bakım evlerine alınıp sahiplenilmeyen hayvaların bir süre sonra uyutulması gibi bir seçeğin toplum tarafından kabul görmemesi gibi bir sorun varken, toplantının gerdin başlaması elbette gayet normal. Ama TBMM’de bu toplantı için ayrılan salonun dışarıdan sivil toplum örgütleri yetkililerinin de katılması için küçük olması nedeniyle tartışma çıktı. Daha büyük bir salona geçilmesi yönünde mulafet tarafından itirazlar kabul görmedi. Bunun üzerine Başkanın, gazetecilerin çıkartılarak toplantının başlaması konusunda karar vermesi üzerine tartışma devam etti. Bir türlü başlanamayan toplantıya ara yarım saat ara verilmek durumunda kalındı.

Bu verilen aranın da duruma netlik kazandırmaması sonrasında çözüm olarak toplantı salonunun değiştirilmesi kararlaştırıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu Salonu‘nda görüşme devam ediyor..

Sokak Hayvanları Düzenlemesi Taslağı

  • Sahipsiz sokak hayvanları (çoğunlukla köpekler), hayvan bakım evlerine alındıktan sonra Tarım ve Orman Bakanlığı veri sistemine kaydedilecekler.
  • Peki ötanazi hangi şartlarda yapılacak sorusu en fazla tartışmaya neden olan konu. Eğer hayvan barınaklarında sahiplenilmemesi nedeniyle aşırı hayvan birikmesi sonrasında, hastalıkların baş göstermesi sonrasında ilgili belediyelerin ötanazi yapma hakkı bulunuyor.
  • Aynı zamanda, belediyelerin de sahipsiz sokak hayvanlarının toplanması konusundaki sorumluluklarını eksiksiz yerine getirmelerinin sağlanması da takip edilecek.
  • Diğer taraftan; belediyeler (yerel yönetimler), ilgili kurum ve kuruluşlara bu konuda yapılacak yardımların artırılması da gündemde.

İlgili Haberler