SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » The Notebook’un başrolü Gena Rowlands filmdekiyle aynı hastalığa yakalandı

The Notebook’un başrolü Gena Rowlands filmdekiyle aynı hastalığa yakalandı

Yayınlanma:
ABONE OL
The Notebook’un başrolü Gena Rowlands filmdekiyle aynı hastalığa yakalandı

94 yaşındaki Oscar, Altın Küre ve Emmy Ödüllü ünlü oyuncu Gena Rowlands üzücü bir haberle karşımıza çıktı. Şimdiye kadar The Notebook, Etki Altında Bir Kadın, Açılış Gecesi, Gloria, Umut Dalgaları ve İskelet Anahtar gibi popüler filmlerde yer alan tecrübeli aktris hastalığıyla gündeme geldi.

The Notebook’un yönetmeni ve aynı zamanda Gena Rowlands’ın oğlu olan başarılı sinemacı Nick Cassavetes annesinin hastalığıyla alakalı kamuoyunu bilgilendirdi. Cassavetes, Gena Rowlands’ın The Notebook filmindekiyle aynı hastalığa yakalandığını açıkladı.

Gena Rowlands’ın oğlu Nick Cassavetes açıkladı

Entertainment Weekly dergisine röportaj veren Nick Cassavetes, The Notebook filminde rolü gereği Alzheimer hastalığı ile alakalı annesiyle çok konuştuğunu, son beş yılda ise ne yazık ki Rowlands’ın bu hastalığa yakalandığını dile getirdi.

Gena Rowlands

Başarılı yönetmen, Rowlands’ın hastalığının ileri bir seviyede olduğunu dile getirerek bunun çok ilginç olduğunu söyledi. The Notebook filmine gönderme yaparak “Biz bunu aslında daha önce yaşamıştık” diyen Cassavetes, “Hastalık şimdi yeniden aramızda” dedi.

Ünlü yazar Nicholas Sparks’ın yazdığı bir romandan esinlenerek sinema perdelerine taşınan The Notebook (2004) filmi konusu itibariyle huzurevinde Alzheimer tanısı konan bir kadına her gün eski aşk hikayelerini anlatan bir adamın hikayesine odaklanıyor. Gena Rowlands bu filmde başrolünü Rachel McAdams’ın üstlendiği ana karakter Allie’nin yaşlılık yıllarını canlandırıyor.

Alzheimer bilişsel işlevleri bozan bir hastalık olarak biliniyor. Bu hastalık hafıza, düşünme ve davranışları tehlikeye sokan nörodejeneratif bir rahatsızlık olarak nitelendiriliyor. Şu anda bu hastalığa karşı çeşitli tedaviler mevcut olsa da hastalığın halen daha bir kesin bir çözümü bulunmuyor.

İlgili Haberler