SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Tiny House rüyası sona erdi: Tek tek yıkılacak

Tiny House rüyası sona erdi: Tek tek yıkılacak

Bir döneme damga vuran tiny house sistemi ağır darbe yedi. Bursa'da tarım alanına izinsiz yapılan 122 tiny house'un yıkımına karar verildi.

Yayınlanma:
ABONE OL
Tiny House rüyası sona erdi: Tek tek yıkılacak

Bir döneme damga vuran tiny house sistemi ağır darbe yedi. Bursa’da tarım alanına izinsiz yapılan 122 tiny house’un yıkımına karar verildi.

Yasadışı konaklama alanları için harekete geçildi. Çalışma kapsamında tiny house projeleri öncelikli olarak dikkat çekiyor.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde tarım arazilerine izinsiz yapılan 122 tiny house için yıkım kararı verildi. Yetkililer, bu yapıların yasa dışı olduğunu belirterek yıkım çalışmalarına başladı. Yıkımın asıl sebebi olarak ise tarım arazileri üzerine kurulan yapıların arazinin kullanım amacının dışına çıkılması.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Bir döneme damga vuran tiny house sistemi ağır darbe yedi. Bursa'da tarım alanına izinsiz yapılan 122 tiny house'un yıkımına karar verildi.

tiny house

Mudanya’da Tarım Arazilerinin Korunması İçin Yasal Uyarı

Mudanya Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, tarım arazilerinin önemi bir kez daha vurgulandı. Açıklamada, tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasının yasalara aykırı olduğu belirtilerek, bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceği ifade edildi.

Kaymakamlık yetkilileri, tarımsal amaçlı yapılarda ve tarım dışı arazi kullanımlarında mutlaka gerekli izinlerin alınması gerektiğini belirtti. İzinsiz yapılan yapılaşmaların ve tarım arazilerinin amacı dışında kullanılmasının, toprak koruma projelerine aykırı olduğu vurgulandı.

Yapılan açıklamada, tarım arazilerinin izinsiz kullanımı durumunda hapis ve para cezaları gibi idari yaptırımların uygulanacağı belirtildi. Yetkililer, bu konuda hassasiyet göstererek, tarım arazilerinin korunması için gereken tüm yasal işlemlerin başlatılacağını ifade etti.

İlgili Haberler