SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » Türkiye, Avusturya’yı Mağlup Ederek EURO 2024 Çeyrek Finale Yükseldi

Türkiye, Avusturya’yı Mağlup Ederek EURO 2024 Çeyrek Finale Yükseldi

Yayınlanma:
ABONE OL
Türkiye, Avusturya’yı Mağlup Ederek EURO 2024 Çeyrek Finale Yükseldi

Dün Gece Millilerimiz tarih yazdı! A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024‘ün son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Mevkisi olan defansta da rakibe geçit vermeyen Melih Demiral maç başlar başlamaz 53. saniyede rakip fileri havalandırdı. İlk yarı rakibine nefes aldırmayan A Milliler 2. yarıya da aynı tempoyla başladı. 59. dakikada Melih tekrar sahneye çıktı ve (İlk golde olduğu gibi) Arda Güler’in korner vuruşunu gole çevirmeyi başardı ve Türkiye’ye turu getiren golü kaydetti. Dakikalar 66’yı gösterdiğinde Gregoritsch‘ten farkı 1’e indiren golü kalemizde gördük.

Türkiye 3. Kez Çeyrek Finalde

Her iki takım için de maçın kırılma anı diyebileceğimiz pozisyonlarını nefeslerimizi tutarak izledik. Ancak sonunda sahadan tur biletini alarak çıkan A Milli Futbol Takımımız oldu.

Leipzig Stadı‘nda tiribünleri çoşturan Taraftarlarımız turnuvanın belkide en kalabalık taraftarı olarak onlar da tarihe geçti. Taraftarlarımız, savunmaya geçtiğimiz 2. golümüzden sonra, Avusturya’nın tüm markajına rağmen futbolcularımızı bir an olsun yanlız bırakmadılar. Uzatmanın son saniyelerine kadar yürekler ağızlardaydı. Hatta belkide turu kaybetmemize neden olacak bir sonun başlangıcı diyebileceğimiz bir kafa golünden 35 yaşındaki Beşiktaş kalecisi Mert Günok‘un harika kurtarışı ile kurtulduk.

Resim: 90+5’te Mert Günok’un kurtarışı

Son düdük çaldığında başta A Millilerimiz yorgunluktan yerlere yatarken, statdaki taraftarlar ve Tüm Türkiye’nin yerle teması kesildi!

Video: Türkiye 2-1 Avusturya Maç Özeti (EURO 2024 Son 16 Turu Maçı) – (kaynak: youtube.com/@trtspor)

Çeyrek Finalde Rakip Hollanda

Son 16 turunda Romanya’yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen Hollanda ile karşılaşacak Türkiye’nin hedefi yarı final. Çeyrek final mücadelesi 6 Temmuz Cumartesi günü Türkiye saatiyle 22:00‘de Berlin Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

Türkiye’nin Çeyrek Final Başarıları

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası tarihinde 3. kez çeyrek finale yükselme başarısı gösterdi. Daha önce;

  • EURO 2000: Türkiye 0-2 Portekiz (çeyrek final)
  • EURO 2008: Türkiye 1-1 Hırvatistan (uzatmalarda Türkiye 3-1 Hırvatistan) (çeyrek final)
    • EURO 2008: Türkiye 2-3 Almanya (Türkiye Avrupa 3.’sü oldu) (Yarı Final)
  • EURO 2024: Türkiye ?-? Hollanda (6 Temmuz’da Güncellenecek) (çeyrek final)

Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek Cezalı Duruma Düştü

Avusturya karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek, bu maçta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler ve Hollanda ile oynanacak maçta forma giyemeyecekler.

İlgili Haberler