SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması şaşırttı

Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması şaşırttı

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'de en çok kullanılan mobil uygulamayı açıkladı. Sosyal medya uygulamalarının ve internetin kullanımına dair bir rapor hazırlayan Türkiye İstatistik Kurumu, çeşitli grafikleri de paylaştı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya uygulaması şaşırttı

Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye’de en çok kullanılan mobil uygulamayı açıkladı. Sosyal medya uygulamalarının ve internetin kullanımına dair bir rapor hazırlayan Türkiye İstatistik Kurumu, çeşitli grafikleri de paylaştı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılı Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Araştırma, Türkiye’de internet ve sosyal medya kullanımındaki artışı gözler önüne sererken, en çok tercih edilen sosyal medya uygulamaları da dikkat çekti. En fazla kullanılan sosyal medya platformunun WhatsApp olduğu, YouTube, Instagram ve Twitter’ın ise ilk sırada yer alamadığı açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun araştırmasına göre, 2023 yılında yüzde 87,1 olan internet kullanım oranı, 2024’te yüzde 88,8’e yükseldi. İnternet kullanımında erkekler yüzde 92,2 ile kadınları geride bıraktı; kadınlarda bu oran yüzde 85,4 olarak kaydedildi. Bu veriler, Türkiye’de internetin her geçen yıl daha geniş bir kitle tarafından benimsendiğini ve günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini gösterdi.

İLGİLİ HABER Toyota’dan görülmemiş kampanya! Ay sonuna kadar o modellerde dev indirim
Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye'de en çok kullanılan mobil uygulamayı açıkladı. Sosyal medya uygulamalarının ve internetin kullanımına dair bir rapor hazırlayan Türkiye İstatistik Kurumu, çeşitli grafikleri de paylaştı.

e-Devlet kullanımı yaygınlaşıyor

Araştırma, e-Devlet kullanımının da yaygınlaştığını ortaya koydu. Son 12 ayda e-Devlet hizmetlerini kullanan bireylerin oranı yüzde 73,7’ye ulaştı. Bu oran, erkeklerde yüzde 80,7, kadınlarda ise yüzde 66,7 olarak gerçekleşti. e-Devlet hizmetlerini en fazla kullanan yaş grubu ise yüzde 92,1 ile 25-34 yaş aralığı oldu. 65-74 yaş grubunda bu oran yüzde 25,6’da kaldı. Vatandaşlar, kişisel bilgilerine erişmek ve kamu hizmetlerinden randevu almak için en çok e-Devlet’i tercih etti.

e-devlet kullanımı

İnternetten alışveriş artıyor! 

İnternet üzerinden alışveriş yapanların oranı da 2024 yılında artış gösterdi. 2023’te yüzde 49,5 olan internetten mal veya hizmet satın alma oranı, 2024’te yüzde 51,7’ye yükseldi. Bu oran, erkeklerde yüzde 54,1, kadınlarda ise yüzde 49,3 olarak kaydedildi. 2024 yılının ilk üç ayında internetten alışveriş yapanların büyük bir kısmı, yüzde 76,7 oranıyla giyim, ayakkabı ve aksesuar satın aldı. Lokantalardan yapılan teslimatlar, gıda ürünleri ve kozmetik ürünleri de en çok tercih edilen kategoriler arasında yer aldı.

internet kullanımı

En çok kullanılan mobil uygulama netleşti! 

Araştırmanın en dikkat çekici sonuçlarından biri de Türkiye’de en fazla kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarının sıralaması oldu. WhatsApp, yüzde 86,2 kullanım oranıyla zirvede yer aldı. Onu yüzde 71,3 ile YouTube ve yüzde 65,4 ile Instagram takip etti. Erkekler arasında WhatsApp kullanım oranı yüzde 89,5 iken, kadınlarda bu oran yüzde 82,9 olarak kaydedildi. YouTube ve Instagram da hem erkekler hem de kadınlar arasında en çok tercih edilen uygulamalar arasında yer aldı.

İlgili Haberler