SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasında dikkat çeken değişiklik

Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasında dikkat çeken değişiklik

Türkiye'deki bankalar, 2024 yılının ilk yarısına ait mali sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamalarla birlikte, Türkiye’nin en büyük bankaları da belirlenmiş oldu.

Yayınlanma:
ABONE OL
Türkiye’nin en büyük bankaları sıralamasında dikkat çeken değişiklik

Türkiye’deki bankalar, 2024 yılının ilk yarısına ait mali sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamalarla birlikte, Türkiye’nin en büyük bankaları da belirlenmiş oldu.

2024’ün ilk yarısında Türkiye’nin en büyük bankası, aktif büyüklüğü 4 trilyon 548 milyar lirayı bulan Ziraat Bankası oldu. Bu devasa rakam, Ziraat Bankası’nın sektördeki liderliğini sağlamlaştırdı.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Türkiye'deki bankalar, 2024 yılının ilk yarısına ait mali sonuçlarını açıkladı. Bu açıklamalarla birlikte, Türkiye’nin en büyük bankaları da belirlenmiş oldu.

bankalar hakkında

VAKIFBANK VE İŞ BANKASI GÜÇLÜ PERFORMANS SERGİLEDİ

Sıralamada ikinci sırada yer alan Vakıfbank, aktif büyüklüğünü 3 trilyon 238 milyar liraya çıkararak dikkat çekici bir başarıya imza attı. 2023 yıl sonuna göre yüzde 16’lık bir büyüme gösteren banka, böylece Türkiye’nin en büyük ikinci bankası unvanını elde etti. Üçüncü sırada ise İş Bankası yer aldı. 2024’ün ilk yarısında aktif büyüklüğünü yüzde 18 artırarak 2 trilyon 886 milyar liraya ulaşan İş Bankası, sadece genel sıralamada üçüncü olmakla kalmadı, aynı zamanda özel bankalar arasında da en büyük banka oldu.

GARANTİ BBVA, AKBANK VE HALKBANK’DA İLK SIRALARDA

Garanti BBVA, 2 trilyon 617 milyar liralık aktif büyüklüğüyle dördüncü sırada yer aldı. Akbank, 2 trilyon 181 milyar liralık büyüklüğüyle beşinci sırada konumlanırken, Halkbank ise 2 trilyon 611 milyar liralık aktif büyüklüğüyle altıncı sırada kendine yer buldu.

YAPI KREDİ YEDİNCİ SIRADA YER ALDI

Bir dönem Arap yatırımcılarla görüşmelerin yapıldığı ve Koç Holding bünyesindeki Yapı Kredi, 2 trilyon 178 milyar liralık aktif büyüklüğüyle listenin yedinci sırasında yer aldı.

Türkiye'nin en büyük bankaları açıklandı!

2024’ÜN İLK YARISINDA EN HIZLI BÜYÜYEN BANKALAR

2024’ün ilk yarısında aktif büyüme oranında en hızlı ilerleyen bankalar da göze çarptı. Yüzde 36’lık büyüme oranıyla Anadolubank listenin zirvesinde yer aldı. Onu yüzde 27’lik büyümeyle QNB Finansbank takip etti. Yapı Kredi yüzde 25 büyüme oranıyla üçüncü olurken, Şekerbank ise yüzde 24 büyüme ile dördüncü sırada yer aldı.

ICBC TURKEY KÜÇÜLEN TEK BANKA OLDU

2024’ün ilk yarısında, aktif büyüklüğünde düşüş yaşayan tek banka ise ICBC Turkey oldu. Banka, 2023 yıl sonuna göre yüzde 1 oranında küçülme yaşadı.

Bu veriler, bankacılık sektöründeki hareketliliğin ne kadar canlı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 2024 yılının ikinci yarısında da bankaların performansı yakından izlenecek gibi görünüyor.

İlgili Haberler