SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Yemen’de Yunan gemisi vuruldu!

Yemen’de Yunan gemisi vuruldu!

Yemen'de İran destekli Husi isyancıları, Kızıldeniz'de bir Yunan gemisine saldırdı. Saldırıya ait görüntüler medyada yayımlanırken, geminin ağır hasar gördüğü bildirildi. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
ABONE OL
Yemen’de Yunan gemisi vuruldu!

Yemen’de İran destekli Husi isyancıları, Kızıldeniz’de bir Yunan gemisine saldırdı. Saldırıya ait görüntüler medyada yayımlanırken, geminin ağır hasar gördüğü bildirildi. Detaylar haberimizde…

HUSİLERDEN YUNAN GEMİSİNE KIZILDENİZ’DE SALDIRI

GDFHFDH

Yemen’deki İran destekli Husi milisleri, Kızıldeniz’de bir Yunan ticaret gemisine saldırdı. Saldırının görüntüleri ortaya çıktı; ağır hasar gören geminin denizde mahsur kaldığı bildirildi. Husi medyasına göre, gemi “İsrail limanlarına erişim yasağını ihlal ettiği” gerekçesiyle hedef alındı ve saldırının ardından alevler içinde kaldı.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
Yemen'de İran destekli Husi isyancıları, Kızıldeniz'de bir Yunan gemisine saldırdı. Saldırıya ait görüntüler medyada yayımlanırken, geminin ağır hasar gördüğü bildirildi. Detaylar haberimizde...

Husiler, önceki gün MV Sounion isimli gemiyi hedef aldıklarını ve İsrail limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği iddiasıyla bu eylemi gerçekleştirdiklerini duyurmuştu. İngiltere’nin Sana Büyükelçisi Abda Sharif, MV Sounion’un mürettebatının güvenli bir şekilde kurtarıldığını ancak geminin ciddi şekilde hasar gördüğünü ve Kızıldeniz’de mahsur kaldığını açıkladı.

KIZILDENİZ’DEKİ GÜVENLİK DURUMU

Husiler, 31 Ekim 2023’ten itibaren İsrail’in Gazze’deki operasyonlarına tepki olarak, Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait ticaret gemilerine el koymaya ve çeşitli saldırılar düzenlemeye başladı. Bu eylemler, birçok gemicilik şirketinin Kızıldeniz’deki operasyonlarını askıya almasına neden oldu.

ABD, bu gelişmelere yanıt olarak 18 Aralık 2023’te, Husi güçlerine karşı “Refah Muhafızı Operasyonu” adı altında uluslararası bir deniz görev gücü kurdu. ABD güçleri, bu süreçte Yemen’den fırlatılan füze ve insansız hava araçlarını defalarca düşürdü.

Avrupa Birliği ise 19 Şubat 2024’te, Kızıldeniz’deki deniz güvenliğini artırmak amacıyla Aspides misyonunu başlattı. İtalya, 5 Mart 2024’te bu misyona katılarak taktik komutayı üstlendi.

İlgili Haberler