SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SAĞLIK » Yeni virüsün adı listeria: 9 kişi öldü

Yeni virüsün adı listeria: 9 kişi öldü

Dünya, Mayısmun Çiçeği'nin yayılmasıyla mücadele ederken, ABD'den gelen haberler yeni bir endişe kaynağı oldu. Listeria virüsü nedeniyle dokuz kişi hayatını kaybederken, 57 kişi hastanelik oldu. Virüsün bulaşma kaynağı henüz tam olarak belirlenmiş değil.

Yayınlanma:
ABONE OL
Yeni virüsün adı listeria: 9 kişi öldü

Dünya, Mayısmun Çiçeği’nin yayılmasıyla mücadele ederken, ABD’den gelen haberler yeni bir endişe kaynağı oldu. Listeria virüsü nedeniyle dokuz kişi hayatını kaybederken, 57 kişi hastanelik oldu. Virüsün bulaşma kaynağı henüz tam olarak belirlenmiş değil.

Dünya, Maymun Çiçeği salgınıyla uğraşırken, ABD’de yeni bir sağlık krizi patlak verdi. CDC’nin açıklamasına göre, Boar’s Head markalı şarküteri etini tüketen 9 kişinin hayatını kaybetmesiyle Listeria virüsü ülkede alarm zillerini çaldı.

Ülke genelinde yaşanan listeria salgını nedeniyle 57 kişi hastanelik oldu. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), bu salgının 2011 yılından bu yana ABD’de görülen en büyük listeria salgını olduğunu açıkladı.

İLGİLİ HABER Canan Karatay’dan 7000 yıllık doğal ilaç önerisi! Birkaç damlasıyla bile tam bir şifa deposu
Dünya, Mayısmun Çiçeği'nin yayılmasıyla mücadele ederken, ABD'den gelen haberler yeni bir endişe kaynağı oldu. Listeria virüsü nedeniyle dokuz kişi hayatını kaybederken, 57 kişi hastanelik oldu. Virüsün bulaşma kaynağı henüz tam olarak belirlenmiş değil.

Listeria Salgını

ABD’de Listeria Salgını Paniği Sürüyor! Ölümler Arttı, Milyonlarca Kilo Et Geri Çağrıldı

Ölüm vakalarının bildirildiği eyaletler arasında Florida, Tennessee, New Mexico, New York, Güney Carolina, Illinois, New Jersey ve Virginia yer alıyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), geri çağrılan ürünleri tüketmekten kaçınma ve etiketlerdeki ‘EST. 12612’ veya ‘P-12612’ numaralara dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

ABD Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetleme Servisi’ne (FSIS) göre, Boar’s Head ve Old Country markaları altında yer alan jambon, sucuk, pastırma ve sosis dahil 70’den fazla ürünü içeren en az 3 milyon kilogram et geri çağrıldı. Ürünler, 10 Mayıs ile 29 Temmuz tarihleri arasında üretildi. Geri çağrılan ürünler, ülke çapında dağıtıldı veya Cayman Adaları, Dominik Cumhuriyeti, Meksika ve Panama’ya ihraç edildi.

ABD’de Görülen En Büyük Listeria Salgını

Listeria hastalığı, ‘Listeria monocytogenes’ bakterisinin bulunduğu gıdaların tüketilmesiyle bulaşan ciddi bir sağlık sorunudur. Bu bakteri, özellikle hamileler, yeni doğanlar, 65 yaş üstü ve bağışıklık sistemi zayıf kişiler için ciddi riskler taşımaktadır.

Listeria, genellikle kontamine olmuş gıdalar aracılığıyla vücuda girer. Özellikle çiğ veya az pişmiş et, deniz ürünleri, yumuşak peynirler, çiğ sebzeler ve hazır yemekler bulaşma riskini artırabilir. Bulaşan bakteriler, bağırsaklardan kan dolaşımına geçerek vücudun çeşitli organlarına ulaşabilir.

İlgili Haberler