SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » 17 yıl önce düşmüştü: Kayıp uçak yıllar sonra bulundu

17 yıl önce düşmüştü: Kayıp uçak yıllar sonra bulundu

17 yıl önce Michigan'da Huron Gölü'ne düşen uçak, nihayet bulundu. Enkazın keşfi, yıllardır kayıp olan bir yolcunun kimliğinin tespit edilmesine de olanak sağladı.

Yayınlanma:
ABONE OL
17 yıl önce düşmüştü: Kayıp uçak yıllar sonra bulundu

17 yıl önce Michigan’da Huron Gölü’ne düşen uçak, nihayet bulundu. Enkazın keşfi, yıllardır kayıp olan bir yolcunun kimliğinin tespit edilmesine de olanak sağladı.

ABD’nin Michigan eyaletinde, 17 yıl önce Kanada sınırına yakın Huron Gölü’ne düşen ve uzun süredir kayıp olan “Socata TB-20” model uçağın enkazı bulundu. Bu gelişme, yıllardır süregelen belirsizliklere ışık tutarken, bir yolcunun kimliği de nihayet ortaya çıktı.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
17 yıl önce Michigan'da Huron Gölü'ne düşen uçak, nihayet bulundu. Enkazın keşfi, yıllardır kayıp olan bir yolcunun kimliğinin tespit edilmesine de olanak sağladı.

KAYIP UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI

Michigan eyalet polisi, Bois Blanc Adası yakınlarında gerçekleştirilen özel bir arama kurtarma operasyonunun sonucunda, 17 yıl önce kaybolan uçağın enkazına ulaşıldığını duyurdu. Uçakta, pilot dahil iki kişi bulunuyordu ve kazanın ardından yalnızca pilot Karen Dodds’un cansız bedenine ulaşılabilmişti. Ancak, uçağın enkazı ve 56 yaşındaki yolcu H. Brooke Stauffer Jr.’dan bugüne dek hiçbir iz bulunamamıştı. Bu durum, Stauffer Jr.’ın ailesini yıllardır süren bir belirsizlik içinde bırakmıştı.

İSKELET KALINTILARI BULUNDU

Enkazın keşfi sırasında, uçağın yakınlarında iskelet kalıntıları da bulundu. Yapılan adli incelemeler sonucunda, bu kalıntıların kayıp yolcu H. Brooke Stauffer Jr.’a ait olduğu belirlendi. North Michigan Üniversitesi Adli Antropoloji Merkezi’nde yapılan analizlerle kimlik tespiti kesinleştirildi.

KAYBOLAN UÇAK BULUNDU

OLAYIN ARKA PLANI

2007 yılında Stauffer Jr. ve nişanlısı Karen Dodds, ABD-Kanada sınırındaki Huron Gölü üzerinde uçuş yaparken trajik bir kaza yaşandı. Dodds’un pilotluk yaptığı Socata TB-20 model uçak, göle çakıldı ve kazadan iki ay sonra yalnızca Dodds’un bedeni bulunabildi. Stauffer Jr.’a ve uçağın geri kalan parçalarına dair herhangi bir bulguya ulaşılamadı. Bu belirsizlik, Stauffer Jr.’ın ailesini umutsuzca beklemeye zorladı. Nihayet, 2023 yılında ailenin talebi üzerine bir özel şirket arama çalışmalarını yeniden başlattı.

İlgili Haberler