Kadın çalışanı olanlar dikkat: Karar Resmi Gazete’de

Türkiye’deki pek çok şirket, dinamik gençleri ve kadınları işe alarak işyerinde verimliliği artırmaya çalışıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu konuda firmalara destek vermeye başladı. Bakanlık tarafından hazırlanan ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’in Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği öğrenildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, “Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ”in Resmi Gazete’de yayımlanarak hayata geçirilmesini sağladı. Bu hükme göre, kadın ve genç istihdamının artırılması amacıyla işverenlere sigorta primlerine ek katkı payı verilecek. 29 Haziran 2021 tarihi sonrasında yapılan tüm İSPİH desteği başvuruları bu yönetmeliğin teşvik belgesi kapsamına girecek.

İLAVE PRİM DESTEĞİ İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI

Kadın çalışanı olanlar dikkat Karar Resmi Gazete'de

Destekten yararlanmak isteyenlerin, teşvik belgesinde belirtilmiş olan primli işveren hissesi fonlama süresinin bitiminden itibaren üç ay içinde Sosyal Sigortalar Kurumu’na (SGK) başvuruda bulunması gerekiyor. Kısmi süreli çalışma, hastalık izni, ücretsiz izin vb. nedeniyle devamsızlık günleri hariç olmak üzere toplam 360 gün prim ödeyen kadın ve genç işçiler (sigorta primi ödeyenler), bu Kanunda sayılan primlerin işveren yükünden sorumludur. İSPİH desteği tutarının hesaplanmasına 18 yaşını doldurmuş ve 26 yaşını doldurmamış kişilerin dahil edilmesi bekleniyor.

Çalışan sayısı belirtilen ek çalışan sayısını aşmamalıdır!

Edinilen bilgilere göre, kullanılacak destek tutarının yatırımcının teşvik belgesi içeriğinde belirtilen maksimum destek tutarını aşmaması gerekiyor. Ayrıca hesaplanan çalışan sayısının teşvik belgesinde belirtilmiş olan ek iş sayısını aşmamasına dikkat edilmelidir. SGK, İSPİH desteğinden yararlanacak firmalara ilişkin bilgileri ayda bir Bakanlığa gönderecek. Bu bilgilerde firma adı, teşvik belgesi numarası, meslek sicil numarası, istihdam numarası, vergi dairesi ve vergi numarası, desteğin başlangıç ​​tarihi ve desteğin süresi yer almalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir