SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » Apple’a Meta’dan büyük darbe

Apple’a Meta’dan büyük darbe

Apple Intelligence ile iPhone 16'nın yapay zeka özelliklerine yönelik geri sayım başlatıldı. Fakat etkinlik için ilk darbenin Meta ve Medya kuruluşlarından geldiği görüldü.

Yayınlanma:
ABONE OL
Apple’a Meta’dan büyük darbe

Apple Intelligence ile iPhone 16’nın yapay zeka özelliklerine yönelik geri sayım başlatıldı. Fakat etkinlik için ilk darbenin Meta ve Medya kuruluşlarından geldiği görüldü.

Apple, iPhone 16’yı 9 Eylül’de tanıtmaya hazırlanıyor. Türkiye saatiyle 20.00’de gerçekleştirilecek etkinlik aynı zamanda SDN’nin YouTube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Etkinliğin ana konularından birisi de Apple Intelligence. iPhone 16 modelleri içerisine apay zeka özellikleri getiren Apple Intelligence hakkında çok fazla konuşuluyor.

İLGİLİ HABER Toyota’dan görülmemiş kampanya! Ay sonuna kadar o modellerde dev indirim
Apple Intelligence ile iPhone 16'nın yapay zeka özelliklerine yönelik geri sayım başlatıldı. Fakat etkinlik için ilk darbenin Meta ve Medya kuruluşlarından geldiği görüldü.

Diğer taraftan; Büyük medya ve meta şirketleri yapay zeka Apple Intelligence ile bilgi paylaşımını durdurdular.

Apple, yapay zeka yeteneklerini iPhone 16 modellerine entegre etmek için OpenAI ile bir çalışma başlatmıştı. Apple Intelligence, ChatGPT altyapısı kullanılarak oluşturulmuştur ve ChatGPT gibi, İnternet üzerinden alınan bilgilerle güçlendirilmiştir.

Apple'a Meta'dan büyük darbe

OpenAI gibi sorunlarla uğraşmamak için Apple, şirketlere isterlerse istihbarat eğitim programından çıkma seçeneği verdi. Ortaya çıkarılan detaylara göre ise, Meta (Facebook, Instagram), The New York Times, Craigslist, Tumblr, The Financial Times, The Atlantic, Vox Media, USA Today grubu ve WIRED’in sahibi Condé Nast’ın ilk çekilen şirketlerin olduğu görüldü.

Peki, medya şirketleri için Apple Intelligence eğitiminden vazgeçmek ne anlam taşıyor?

Apple, yapay zeka yeteneklerini geliştirmek ve zekalarını eğitmek için web sitelerine yapay zeka botlarını gönderiyor. Bu, Apple’ın yapay zekasının yakaladığı bilgileri daha doğru sonuçlar elde etmek için kullanabileceği anlamına geliyor.

Apple'a Meta'dan büyük darbe

Yapay zeka dilleri söz konusu olduğunda internetteki içerikler aracılığıyla verilen eğitim son derece önemlidir. Ancak OpenAI bu eğitim konusunda bir yanda YouTube, diğer yanda New York Times ile anlaşmazlığa düşüyor. Apple benzer anlaşmazlıkların yaşanmaması için ilk adımı attı. Ancak bu, Apple Intelligence AI sohbet robotunun ve AI özelliklerinin düzgün çalışmasını da engelleyebilir.

Bu çerçevede Apple’ın yapay zeka dili eğitimi için ne gibi çabalar gösterdiğini görmek ilginç olacak. Öte yandan Apple Intelligence özelliği de birçok kullanıcıyı heyecanlandırıyor. Kullanıcılar, iPhone 15 Pro ve Pro Max modelleri içerisinde bulunan özelliklerin iPhone 16 serisinde de olacağından oldukça eminler.

İlgili Haberler