SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » Bu hatalar iOS 17 ve iOS 18’i çökertiyor

Bu hatalar iOS 17 ve iOS 18’i çökertiyor

Son dakika! iOS 17 ve iOS 18'de kritik hata! Araştırmacılar, bu işletim sistemlerindeki bir güvenlik açığının iPhone'ları çöktürebileceği uyarısında bulundu.

Yayınlanma:
ABONE OL
Bu hatalar iOS 17 ve iOS 18’i çökertiyor

Son dakika! iOS 17 ve iOS 18’de kritik hata! Araştırmacılar, bu işletim sistemlerindeki bir güvenlik açığının iPhone’ları çöktürebileceği uyarısında bulundu.

Uzmanlardan iPhone kullanıcıları için önemli bir hata keşfetti. Apple’ın son sürümlerinde yazılımsal bir hata tespit edildi. 

Apple’ın Haziran ayında tanıttığı yapay zeka destekli iOS 18’in yanı sıra, geçtiğimiz haftalarda iOS 17’nin son sürümü olan 17.6 da yayınlandı. Ancak yeni araştırmalar, iOS 17.6, iOS 18 ve 18.1 sürümlerinde cihazların beklenmedik şekilde kapanmasına neden olan kritik bir hata olduğunu ortaya koydu.

İLGİLİ HABER Toyota’dan görülmemiş kampanya! Ay sonuna kadar o modellerde dev indirim
Son dakika! iOS 17 ve iOS 18'de kritik hata! Araştırmacılar, bu işletim sistemlerindeki bir güvenlik açığının iPhone'ları çöktürebileceği uyarısında bulundu.

ios hataları

iOS’te Kritik Güvenlik Açığı 

Bu hafta yapılan bir güvenlik araştırmasında, iOS işletim sisteminin temel bileşenlerinden biri olan App Library ve Spotlight Search’ta kritik bir güvenlik açığı tespit edildi. Bu açık, cihazların beklenmedik şekilde yeniden başlatılmasına neden oluyor.

Hatanın tetiklenmesi için App Library veya Spotlight arama çubuğuna “::” karakterleri girilmesi yeterli oluyor. Bu işlem sonucunda cihazın ekranı karararak bir süre sonra kilit ekranına dönüyor. Önemli bir nokta, cihazın tamamen kapanmadığı veya açık uygulamaların zorla kapatılmadığı. Sadece cihaz, sanki yeniden başlatılmış gibi kilit ekranına yönlendiriliyor.

iOS Sürümlerine Göre Farklı Tepkiler

Bu güvenlik açığının etkileri, iOS sürümüne göre farklılık gösteriyor. En güncel iOS 17 sürümünde bu hata, cihazın yeniden başlatılması dışında herhangi bir sorun yaratmıyor. Ancak henüz beta aşamasında olan iOS 18 ve iOS 18.1 sürümlerinde, arama çubuğu kısa süreliğine donma sorunu yaşanıyor.

Daha önce 2015’teki ‘Effective Power’ hatası, bir mesajın tetiklediği ve cihazın tamamen kontrolünü ele alan ciddi bir güvenlik açığıydı. Şu anki sorun ise daha çok bir yazılım hatası gibi görünüyor ve belirli bir karakter kombinasyonu ile tetikleniyor. Her iki durumda da Apple’ın hızlı bir şekilde çözüm üretmesi gerekiyor. 

İlgili Haberler