SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Hipnoz olduk dedi: 15 milyonluk evini 5 milyona sattı

Hipnoz olduk dedi: 15 milyonluk evini 5 milyona sattı

İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Muammer Çatıkkaş Silsüpür ve ailesi, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Sahte bir operasyon senaryosu ile kandırılan aile, 15 milyon TL değerindeki tüm mal varlığını 5 milyona satmak zorunda kaldı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Hipnoz olduk dedi: 15 milyonluk evini 5 milyona sattı

İstanbul Küçükçekmece’de yaşayan Muammer Çatıkkaş Silsüpür ve ailesi, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Sahte bir operasyon senaryosu ile kandırılan aile, 15 milyon TL değerindeki tüm mal varlığını 5 milyona satmak zorunda kaldı.

İstanbul’da yaşayan Muammer Çatıkkaş ve eşi, acımasız bir dolandırıcılığın kurbanı oldu. Dolandırıcılar, kendilerini polis olarak tanıtarak çifte, adlarına sahte bir kimlik çıkarıldığı ve Kastamonu’da bir emlakçı dükkanı açarak dolandırıcılık yapıldığı yalanını söyledi. Çifti gizli bir operasyona dahil olduklarına inandıran dolandırıcılar, tüm mal varlıklarını satmalarını sağladı. Çatıkkaş’ın 15 milyon TL değerindeki miras ev ve arsaları, dolandırıcıların baskısıyla 5 milyona satıldı. İki ay boyunca süren bu acımasız oyunun sonunda gerçeği anlayan çift, emniyete başvurarak dolandırıcıları şikayet etti.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
İstanbul Küçükçekmece'de yaşayan Muammer Çatıkkaş Silsüpür ve ailesi, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu. Sahte bir operasyon senaryosu ile kandırılan aile, 15 milyon TL değerindeki tüm mal varlığını 5 milyona satmak zorunda kaldı.

dolandırıcılık

Dolandırıcıların Hedefinde Onlar Var!

Dolandırıcılık vakaları son bulmuyor. Bu kez hedefte Muammer Çatıkkaş Silsüpür vardı. Dolandırıcıların mağduru olan adam yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor:

“Bir telefon geldi. ‘Ben Gayrettepe’den Başkomiser Mehmet Öztürk, kimliğinizi kaybetmişsiniz’ dedi. Hemen baktım çantama, ‘Hayır kaybetmedim’ dedim. Arkası geldi. Whatsapp’tan benim kimlik bilgilerime bir bayan resmiyle, ‘Kimliğin çalınmış kullanılıyor’ dedi. Kartvizit attı. ‘Üzerine olan tapularını bunlar satacak, bir çete eline düşmüşsünüz’ dedi. ‘Mallarını satacaklar, güvence altına alalım’, dediler. Sabah akşam mesaj attılar. ‘Kimseye söyleme gizli operasyon’ dediler. ‘6 aydır peşindeyiz bunun, çökerteceğiz, çocuklarınıza dahi söylemeyin’ dediler, kimseye söyletmediler. Bir hafta sonra biz memlekete gittik.

Giderken bile ‘Tapuları yanınıza alın’ dediler. Yolda, bir emlakçı ismi verdi, numara verdi. Emlakçıyı aradım ben, ‘İnternetten buldum numaranızı’ dedim tabii. Tapuları attım, bu arsaları satacağız diye. Ben pazarlık dahi etmiyorum. Çünkü bize diyorlar ki; ‘Tapular, sana yeni kimlik çıkınca, yeni kimliğine iade olacak. Alan kişiler de mağdur olmayacak. Savcılık çağırıp paralarını iade edecek’, dediler. Bu şekilde sattık. 3 kişi bizimle devamlı konuştular; ‘Çocuklarınıza dahi söylemeyin. Bu çete çocuklarınıza zarar verir, birşey yapıp yurt dışına kaçarlar’ dedi. Bu korkuyla hiç kimseye bir şey söylemeden bütün malımız gitti. Olayı anladıktan sonra, uyandık geç oldu; ama her şeyim gitti; evim, arsam.”

Yaşadıklarının şoku ile büyük üzüntü yaşayan Muammer Çatıkkaş Silsüpür, devletten yardım istedi. Dolandırıcıların bulunması ve ceza alması için çağrıda bulunan Silsüpür uykusuz kaldıkalrını ve bu durumun sağlıklarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekiyor. 

Telefon Dolandırıcılığı: Yaşlıların Onuru Hedef Alınıyor

Telefon dolandırıcıları, yaşlı bireyleri hedef alarak onların onur ve güven duygularını sömüren yeni bir taktik kullanıyor. Bu dolandırıcılık yönteminde, yaşlı bireylere genellikle terör örgütü bağlantısı, adlarına açılmış şirket veya şirket dolandırıcılığına isimlerinin karıştığına dair söylemlerle onlara korku salmayı hedefliyorlar. 

Dolandırıcılar, bu tür korkutma eylemleri ile yaşlı bireylerin psikolojilerini bozarak, kendilerinin emniyet güçlerinden olduğunu ve mağdurları korumak için gizli bir operasyon yürüttüklerini belirtiyorlar. Böylece, yaşlıların güvenini kazanıp dolandırıcılıklarını gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu tür dolandırıcılık yöntemleri ne yazık ki geçmişte de sıkça karşılaşılan bir durumdu ve günümüzde de hala etkinliğini koruyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan bu gibi olaylara karşı dikkatli olun çağrısında bulunuyor. Kişilerin bu ve benzeri söylemler ile karşılaşmaları anında vakit kaybetmeden emniyet yetkililerinden destek almalarını öneriyor. 

İlgili Haberler