SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » İslam Memiş’ten gram altında eylül ayı tahmini

İslam Memiş’ten gram altında eylül ayı tahmini

Finans analisti İslam Memiş, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada Eylül ayı altın tahminlerini söylerken Fed Başkanı Powell'ın faiz indirimiyle ilgili verdiği sinyallerin olası etkilerini değerlendirdi.

Yayınlanma:
ABONE OL
İslam Memiş’ten gram altında eylül ayı tahmini

Finans analisti İslam Memiş, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada Eylül ayı altın tahminlerini söylerken Fed Başkanı Powell’ın faiz indirimiyle ilgili verdiği sinyallerin olası etkilerini değerlendirdi.

Altın ve para piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, geçtiğimiz gün Eylül ayına yönelik altın tahminini de açıkladı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimi sinyalinin olası etkilerini değerlendirdi. YouTube kanalından açıklama yapan ve açıklamasının yatırım tavsiyesi niteliğinde olmadığını vurgulayan İslam Memiş, şunları söyledi:

İslam Memiş'ten gram altında eylül ayı tahmini

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Finans analisti İslam Memiş, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada Eylül ayı altın tahminlerini söylerken Fed Başkanı Powell'ın faiz indirimiyle ilgili verdiği sinyallerin olası etkilerini değerlendirdi.

“İstanbul Menkul Kıymetler Borsası günü 9668 puanla tamamladı. Haftayı yüzde 2,5 düşüşle kapattı. Borsa İstanbul’da 9400 beklentilerimizi açıkladık ve fiyatlar bizi haklı çıkarmayı sürüdürüyor. Borsa tarafında bizleri bekleyenlere işaretim şu; Biz gümüşte bekleme konusuna devam ediyoruz. Parayı çekip borsaya girebilirdik veya altının yarısıyla borsaya girebilirdik ama şimdi beklemeye devam ediyoruz.

Dolar kuru 33.96 TL. Serbest piyasada 34 liranın üzerinde döviz kuru var. Resmi döviz kurları ile serbest piyasa arasında bir uçurum var. Dolarların bankadan çekilerek serbest piyasada çekilmesini söylemiştim. Daha karlı olunurdu. Gelecek haftadan itibaren serbest piyasa resmi döviz kurunu kullanacak. Yeniden entegre olacağını söyleyebilirim. Dolar uluslararası piyasalarda değerini kaybetti”

Dolardaki değer kaybı hakkında konuşan İslam Memiş, şöyle devam etti:

“Fed Başkanı Powell’ın açıklamasına göre dolar değer kaybetmiş durumda. Dolar endeksinin 92 olacağını tahmin ediyorum. Euro/dolar paritesinde son haftayı 0,68 artışla kapattık. Yıl sonu beklentimiz 1,12. 1,1196 veya 1,12 gözlemlendi. Bu beklenti daha öncesinde de gerçekleşti. Açılışın nasıl gerçekleştirileceğini önümüzdeki haftalarda cevaplayacağım.

Bir ons altının fiyatı 2 bin 510 dolar. Bu hafta ons altın 2.470 dolara düştü. Bu hafta bekliyorduk, oldu. Alışverişlerini buradan yaptılar. Ucuza yırttık. 2.518 dolara yükseldi. Bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.532 dolara ulaştı ve ardından altının ons başına 60 dolar düştüğünü gördük. 2.520 dolarda direnç var, bunun altında 2.497 dolarda destek var. Önümüzdeki hafta uyacağımız band saatleri hakkında net bir şekilde yorum yapacağız.

EYLÜL AYI GRAM ALTIN ​​TAHMİNİ

Powell faiz indirimi sinyali verdi. Piyasada bir heyecan var. Kapalıçarşı’da 1 gram altının değeri 2806 lira. Maddi açıdan gram altın da 2813 liraya ulaşarak tarihi rekoru kırdı. 2830-2880 arası açığımız var, bunu eylül ayında göreceğiz. Ağustos ayında zirve 2813 lira. Her ay yeni bir rekor kırıyor. Altını elinde tutanlar tutmaya devam etmelidir. Beklentilerimiz 3.000 ila 3.500 lira arasındadır.”

İlgili Haberler