SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » Japonya’yı depremden sonra şimdi de tayfun vurdu

Japonya’yı depremden sonra şimdi de tayfun vurdu

Çok güçlü olduğu söylenen bir tayfun Tokyo ve Japonya'nın doğu Pasifik kıyılarını vururken birçok tren seferi ve 650'den fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi. Ayrıca bölgede elektrik kesintileri de yaşandı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Japonya’yı depremden sonra şimdi de tayfun vurdu

Çok güçlü olduğu söylenen bir tayfun Tokyo ve Japonya’nın doğu Pasifik kıyılarını vururken birçok tren seferi ve 650’den fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi. Ayrıca bölgede elektrik kesintileri de yaşandı.

Bir haftadır süren “büyük deprem” uyarısının kaldırılmasının hemen ardından Japonya, tayfun olayı ile karşı karşıya kaldı. Japonya Meteoroloji Ajansı (JMA) bu kez tayfunun “çok güçlü” olduğunu ve en yüksek kategorideki “şiddetli tayfun”un bir adım altında olduğunu duyurdu.

Japonya Meteoroloji Ajansı’na göre tayfun, yerel saatle 16.00’da Tokyo’nun yaklaşık 170 kilometre güneyinde bulunuyordu ve kıyı boyunca takımadaların kuzey/kuzeydoğusuna doğru saatte 216 kilometre hızla ilerliyordu.

İLGİLİ HABER ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartlar sosyal medyayı salladı
Çok güçlü olduğu söylenen bir tayfun Tokyo ve Japonya'nın doğu Pasifik kıyılarını vururken birçok tren seferi ve 650'den fazla uçuşun iptal edildiği bildirildi. Ayrıca bölgede elektrik kesintileri de yaşandı.

Yetkililer şiddetli yağmur ile kuvvetli rüzgar konusunda uyarırken JMA, Tokyo’nun doğusundaki Chiba Eyaleti’nin kıyı bölgelerinin “yüksek dalgalar, heyelanlar ve sel riski nedeniyle son derece dikkatli olması gerektiği” konusunda bşir uyarı yayınladı.

Japonya'yı depremden sonra şimdi de tayfun vurdu

Yangın ve Afet Yönetim Ajansı 18.000’den fazla insanı tahliye etmeye çağırdı. Şu anda herhangi can kaybı veya büyük hasar da bildirilmedi.

Televizyon kanallarında devrilen ağaçlar, sular altında kalan yollar ve sahildeki büyük dalgalar görüldü. Ancak tayfunun merkezinin açık denizde kalması, hava sisteminin bu gece doğuya dönüp yarın sabah geri dönmeden önce yaklaşık olarak 40 milyon insana ev sahipliği yapan metropol alanı çevresinde kıyı boyunca hareket etmesi bekleniyor.

ABD Askeri Tayfun Uyarı Merkezi ise, arın yerel saatle 03.00’te Çiba kıyılarında 195 km/saat hızındaki rüzgarların 240 km/saat hızını aşacağını öngörüyor.

Tayfun nedeniyle bugün Tokyo’nun bazı bölgelerinde 2.000’den fazla ev elektriksiz kaldı. Japon havayolu tarafından yapılan açıklamada planlanan 281 iç hat uçuşunn ve 54 dış hat uçuşunun iptal edilerek 72.000’den fazla insanın etkilendiğini bildirdi. Japan Airlines, yaklaşık 57.000 yolcuyu etkileyen 361 uçuşu iptal etti. ANA yarın yaklaşık 30 uçuşun iptal edilmesini bekliyor. Bugün Japonya’nın yüksek hızlı demiryolu Shinkansen ağının önemli bölümlerinde, özellikle de Tokyo ve Nagoya arasındaki sıkışık bölümde trafiğin de etkilenmesi beklenmekte.

Japonya'yı depremden sonra şimdi de tayfun vurdu

İki Disney tema parkı, Tokyo Disneyland ile Tokyo DisneySea kapandı. Bu tayfun, Japonya’nın Obon bayramını kutladığı bir dönemde meydana geldi. Tropikal Maria Fırtınası’nın kuzeydeki bazı bölgelere rekor yağış getirmesinden birkaç gün sonra, bu dönemde milyonlarca insan ailelerinin yanına döndü.

Japonya sıklıkla ölümcül toprak kaymalarına sebep olabilecek büyük tayfunların hedefi oluyor. Geçtiğimiz ay yayınlanan ortak bilimsel çalışma, iklim değişikliği nedeniyle bölgedeki tayfunların kıyıya yakın bölgelerde oluştuğunu, eskisinden daha erken güç kazandığını ve karada daha uzun süre kaldığını ortaya çıkardı. Bu sonuçlara ulaşmak için Singapur’daki Nanyang Teknoloji Üniversitesi, Rowan Üniversitesi, ABD’deki Pennsylvania Üniversitesi’nden araştırmacılar “19. yüzyıldan 20. yüzyıl sonuna kadar 64.000’den fazla tarihi ve gelecekteki fırtınayı” analiz ettiler.

İlgili Haberler