SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Kadıköy’de kedi katliamı: Onlarca kediyi zehirlediler

Kadıköy’de kedi katliamı: Onlarca kediyi zehirlediler

Kadıköy'de tüyler ürperten olay yaşandı. İlçenin birçok bölgesinde 15'ten fazla kedi zehirlendi. Olaya komşular tepki gösterdi. Ekip olayla ilgili soruşturma başlattı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Kadıköy’de kedi katliamı: Onlarca kediyi zehirlediler

Kadıköy’de tüyler ürperten olay yaşandı. İlçenin birçok bölgesinde 15’ten fazla kedi zehirlendi. Olaya komşular tepki gösterdi. Ekip olayla ilgili soruşturma başlattı.

Herksin kanını donduran olay, sabah saatlerinde İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Fenerbahçe Mahallesinde meydana geldi. İtri Dede, Rüştiye ve Münir Nurettin Selçuk caddelerinde sokakta yaşayan kedilerin sosis, tavuk gibi zehirli yiyeceklerle zehirlendiği iddia edildi.

Sokak kedilerini düzenli olarak besleyen vatandaşlar, bazı kedilerin yerde yattığını, bazılarının da zehirden dolayı yerde çırpındığını tespit ederek onları veterinere götürdü. Zehirlenme olayı tek bir bölgeye özgü değildi ve bölge sakinleri 15’ten fazla kedinin zehirlendiğini fark ettikten sonra belediye ekiplerine durum bilgisi verildi. Olay yerine gelen ekip caddeyi temizleyerek zehirlenen kedilerin veterinere götürülmesini sağladı. Kedi katliamına çevrede yaşayan vatandaşlar tepki gösterirken olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı bildirildi.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Kadıköy'de tüyler ürperten olay yaşandı. İlçenin birçok bölgesinde 15'ten fazla kedi zehirlendi. Olaya komşular tepki gösterdi. Ekip olayla ilgili soruşturma başlattı.

“15’ten fazla kedi bilerek zehirlendi”

Kadıköy'de kedi katliamı Onlarca kediyi zehirlediler

Sorunu öğrenip olayın meydana geldiği yere gelerek inceleme yapan Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, olaya ilişkin yaptığı açıklamasında “Bu gece saat 02.00 ile 04.00 arasında komşulardan ciddi şikayetler geldi. Sokak hayvanlarının zehirlenmesi ile ilgili. Bulunduğumuz sokaklarda kedilerimizin ve köpeklerimizin beslendiği kaplara gıda zehirlenmelerini dışarıda bıraktıklarını düşünüyoruz. Şu anda civardaki bazı sokaklarda birçok hayvanımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Şu ana kadar 15’in üzerinde kedimiz geldi ve bir de koruyucu köpeğimiz var. Bir düzine kedimizin tedavisi de sürüyor. Bu organize bir çalışma olabilir. Polisle de konuştuk. İl Tarım Genel Müdürlüğü ile görüştük. Buradaki tüm kaldırımları yıkadık. Tüm yemek kaplarını kaldırdık. Bundan sonra gönüllülerimiz ve hayvanseverlerle bir araya gelerek onların belirleyeceği noktalarda mama dağıtacağız. Hayvanların başka yerde beslenmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kadıköy'de kedi katliamı Onlarca kediyi zehirlediler

“HER CANLININ YAŞAMAYA HAKKI VAR”

Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Bugün böyle bir olay yaşadık. Bugün tedbirlerimizi alıyoruz. Çok üzgünüz ancak asıl amacımız bu durumu bir an önce halletmek ve aynı süreci tekrar yaşamak istemiyoruz. Bunu kimin, örgüt mü, şahıs mı yaptığı bilinmiyor ama bunun bir zehirlenme vakası olduğu açık. Biz Kadıköy sakinleri olarak failin tespit edilmesini ve hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatılmasını istiyoruz. Çünkü ilçemizde her canlının eşit yaşamaya hakkı vardır. Kadıköy’de yaşamak her canlının hakkıdır. Bunu Kadıköylüler herkesten daha iyi biliyor.Burada Kadıköylülerin sesi olarak Kadıköy Belediyesi olarak söz konusu sürece saygı duyuyoruz ve onlarla birlikte katılarak sahipsiz hayvanlarımıza ciddi bir şekilde sahip çıkıyoruz”

İlgili Haberler