SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » SGK’dan IBAN duyurusu: Böyle bir uygulama yok

SGK’dan IBAN duyurusu: Böyle bir uygulama yok

Van SGK İl Müdürü'nden herkesi ilgilendiren bir uyarı yapıldı. Yaptığı uyarıda SGK İl Müdürü, dolandırıcıların GSS primi yöntemiyle vatandaşları kandırdığını aktardı. Tüm vatandaşları dikkatli olmaya davet eden İl Müdürü, detayları da paylaştı.

Yayınlanma:
ABONE OL
SGK’dan IBAN duyurusu: Böyle bir uygulama yok

Van SGK İl Müdürü’nden herkesi ilgilendiren bir uyarı yapıldı. Yaptığı uyarıda SGK İl Müdürü, dolandırıcıların GSS primi yöntemiyle vatandaşları kandırdığını aktardı. Tüm vatandaşları dikkatli olmaya davet eden İl Müdürü, detayları da paylaştı.

Van Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Abidin Göksoy, vatandaşları Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına ilişkin dolandırıcılık girişimlerine karşı uyardı. Göksoy, son dönemde bazı kötü niyetli kişilerin, vatandaşlara SMS veya telefon yoluyla ulaşıp IBAN numarası vererek ödeme talebinde bulunduğunu belirterek, bu tür mesajlara kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Van SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, son zamanlarda yaşanan Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına ilişkin dolandırıcılık olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamalarda Göksoy, tüm vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyararak detayları aktardı. İşte son zamanlarda dolandırıcıların uyguladığı o akıllara vurgunluk veren yöntem ve korunma yolları…

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Van SGK İl Müdürü'nden herkesi ilgilendiren bir uyarı yapıldı. Yaptığı uyarıda SGK İl Müdürü, dolandırıcıların GSS primi yöntemiyle vatandaşları kandırdığını aktardı. Tüm vatandaşları dikkatli olmaya davet eden İl Müdürü, detayları da paylaştı.

“SGK, IBAN üzerinden borç tahsilatı yapmıyor”

Van SGK İl Müdürü Göksoy, SGK’nın borç tahsilatı için SMS yoluyla IBAN numarası paylaşmadığını ve bu yöntemin kurumun uygulamaları arasında yer almadığını belirtti. Vatandaşların, GSS borçlarını yalnızca anlaşmalı bankalar aracılığıyla bankamatikler üzerinden ödeyebileceğini belirtti. Ayrıca vatandaşların ek olarak internet bankacılığı, mobil bankacılık veya e-Devlet üzerinden TC kimlik numarası ile SGK ödemeleri ya da SGK prim tahsilatları ekranından da GSS borçlarının ödemesinin yapılabileceğini hatırlatan Göksoy, aksi durumda dolandırıcılık riskiyle karşı karşıya kalınacağını söyledi.

sgk

Vatandaşlara uyarı: “Dikkatli olun”

Göksoy, vatandaşlardan bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını istedi. Dolandırıcıların, borçların ödenmemesi halinde icra işlemlerinin başlatılacağı tehdidinde bulunarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını belirten Göksoy, bu tür mesajların kesinlikle dikkate alınmaması gerektiğinin altını çizdi.

SGK, dolandırıcılık mağduru olmamak için vatandaşların ödeme işlemlerini yalnızca resmi kanallar üzerinden yapmalarını ve şüpheli durumları hemen yetkililere bildirmelerini tavsiye ediyor.

İlgili Haberler