SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » Tesla fabrikasından ağaç katliamı!

Tesla fabrikasından ağaç katliamı!

Berlin'deki Tesla fabrikası inşaatı, uydu görüntülerinin ortaya koyduğu gerçekle sarsıldı! İddialara göre 500.000 ağacın kurban edildiği bir çevre katliamı yaşandı. Geniş bir ormanlık alan, elektrikli araç devri için feda edildiği haberi aktivistleri harekete geçirdi.

Yayınlanma:
ABONE OL
Tesla fabrikasından ağaç katliamı!

Berlin’deki Tesla fabrikası inşaatı, uydu görüntülerinin ortaya koyduğu gerçekle sarsıldı! İddialara göre 500.000 ağacın kurban edildiği bir çevre katliamı yaşandı. Geniş bir ormanlık alan, elektrikli araç devri için feda edildiği haberi aktivistleri harekete geçirdi.

Uydu görüntülerine göre, Tesla’nın Berlin’deki yeni fabrikası için yaklaşık 500.000 ağaç kesilerek geniş bir ormanlık alan yok edildi.

Kayrros adlı çevre izleme şirketinin yayınladığı verilere göre, Tesla’nın Berlin’deki Gigafactory’sinin inşası için büyük bir ormanlık alan feda edildi. Mart 2020 ile Mayıs 2023 arasında gerçekleştirilen temizleme çalışmaları sonucunda yaklaşık 329 hektarlık bir alanın ağaçsız hale getirildiği belirtildi. Bu rakam, yaklaşık yarım milyon ağacın kesildiği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABER Yeni Peugeot 3008 ve E-3008’in satış fiyatları belli oldu
Berlin'deki Tesla fabrikası inşaatı, uydu görüntülerinin ortaya koyduğu gerçekle sarsıldı! İddialara göre 500.000 ağacın kurban edildiği bir çevre katliamı yaşandı. Geniş bir ormanlık alan, elektrikli araç devri için feda edildiği haberi aktivistleri harekete geçirdi.

Böyle büyük ölçekli bir çevre tahribatı, iklim aktivistlerinin tepkisini çekti. Fabrika inşaatına karşı yoğun protestolar düzenleyen aktivistler, ağaçların arasında kamp kurarak direnişi güçlendirdi. Protestoların en dikkat çekici olaylarından biri ise, bir elektrik direğinin ateşe verilerek üretimin geçici olarak durdurulması oldu.

Bu olaylar, elektrikli araç üretiminin çevresel etkileri hakkında önemli tartışmaları alevlendirdi. Sürdürülebilirlik iddialarıyla öne çıkan Tesla gibi şirketlerin, büyük ölçekli projelerde çevresel kaygıları göz ardı ettiği eleştirileri yapıldı.

tesla

Tesla’nın Berlin Fabrikası Tartışmaları

Elektrikli araç üretimi, küresel ısınmayla mücadelede önemli bir adım olarak görülse de, Tesla’nın Berlin’deki Gigafactory’si çevresel etkileriyle gündeme geldi. Kayrros adlı çevre izleme şirketinin verilerine göre, fabrikanın inşası için geniş bir ormanlık alan temizlendi. Bu durum, iklim aktivistlerinin tepkisini çekti.

Aktivist grup temsilcisi Karolina Drzewo, elektrikli araç üretiminin sadece yerel doğaya değil, aynı zamanda batarya üretimi için gerekli olan metal çıkarımı nedeniyle küresel çevreye de zarar verdiğini savunuyor. Ancak, Kayrros’un baş analisti Antoine Halff farklı bir bakış açısı sunuyor. Halff, kesilen ağaçların yaklaşık 13.000 ton karbondioksite eşdeğer olduğunu belirtiyor. Bu rakam, ABD’deki ortalama 2.800 içten yanmalı motorlu aracın yıllık emisyonlarına denk geliyor. Halff’a göre, elektrikli araçlara geçişin uzun vadedeki iklim faydaları göz ardı edilmemeli.

İlgili Haberler