SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Timur Cihantimur hakkında flaş gelişme

Timur Cihantimur hakkında flaş gelişme

Savcılık, Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi için karar talep etti. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
ABONE OL
Timur Cihantimur hakkında flaş gelişme

Savcılık, Timur Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi için karar talep etti. Detaylar haberimizde…

İstanbul’da ehliyetsiz araç kullanarak Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açtıktan sonra annesi Eylem Tok ile birlikte ABD’ye kaçan Timur Cihantimur’un yargı süreci önemli bir aşamaya geldi. Massachusetts Eyaleti’nde devam eden davada, savcılık, Cihantimur’un Türkiye’ye iadesi için mahkemeden karar alınmasını talep etti.

24 Ağustos 2024 tarihinde yapılan güncellemeye göre, Massachusetts Eyalet Bölge Başsavcısı Vekili Joshua Levy, mahkemeye sunduğu dilekçede Cihantimur’un Türkiye’ye iade edilmesini ve bu kararın ABD Dışişleri Bakanlığı’na sunulmasını istedi. Levy, mahkemeden, Cihantimur’un taksirle adam öldürme ve yaralanmaya neden olma suçlarından dolayı iki ülke arasındaki anlaşmalara uygun olarak iade edilebileceğini onaylamasını talep etti.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Savcılık, Timur Cihantimur'un Türkiye'ye iadesi için karar talep etti. Detaylar haberimizde...

eylem tok

Savcılık ayrıca, Cihantimur’un avukatlarının davanın düşürülmesi talebine de itiraz etti. Son gelişmelerde, savcılık, Cihantimur’un son iade duruşmasının yapılmasını ve Türkiye’nin sunduğu delillerin değerlendirilerek anlaşmaya uygunluk ve ABD hukukunda tanımlanan yasal gerekliliklerin yerine getirilip getirilmediğinin belirlenmesini istedi.

Cihantimur’un avukatları, müvekkillerinin yeniden tahliye edilmesini talep ederken, mahkemeye sunulan psikiyatri raporunun gizli tutulmasını da savundu. Avukatlar, Cihantimur’un annesinin ABD’ye gitme kararına itaat ettiğini ileri sürdü.

İlgili Haberler