SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Trafik kazası geçiren genç kızın organları 5 kişiye can verdi

Trafik kazası geçiren genç kızın organları 5 kişiye can verdi

Samsun'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esmanur Arslan'ın ailesinden örnek davranış. Hayatını kaybeden genç kız 5 kişiye can oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL
Trafik kazası geçiren genç kızın organları 5 kişiye can verdi

Samsun’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esmanur Arslan’ın ailesinden örnek davranış. Hayatını kaybeden genç kız 5 kişiye can oldu!

Samsun’da yaşanan acı bir trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız Esmanur Arslan’ın ailesinden büyük fedakarlık örneği! Trafik kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen Esmanur’un organları, ailesi tarafından bağışlanarak 5 farklı insana umut ışığı oldu. Genç kızın böbrekleri, karaciğeri ve korneaları, nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı. 

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Samsun'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esmanur Arslan'ın ailesinden örnek davranış. Hayatını kaybeden genç kız 5 kişiye can oldu!

Ankara-Samsun karayolunun 32. kilometresindeki Tekke mevkisinde yaşanan korkunç kazada, 25 Ağustos sabahı saat 09.30 sıralarında bir TIR’ın kontrolsüz bir şekilde diğer araçlara çarpması sonucu toplam 7 kişi hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı. İ.A. (42) yönetimindeki yabancı plakalı TIR’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle başlayan zincirleme kazada, Recep Yalçın, Makbule Yalçın ve Beyhan Arslan hayatını kaybederken, Beyhan Arslan’ın 7 yaşındaki oğlu Metehan da hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğerleri arasında Beyhan Arslan’ın 17 yaşındaki kızı Esmanur Arslan da bulunuyordu. 

organ bağışı

Genç Kızın Organları Yaşam Oldu

Samsun’da meydana gelen trajik bir trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız Esmanur Arslan’ın (17) organları, ailesinin büyük bir fedakarlığı sonucunda bağışlandı. Kazada eşi Beyhan Arslan ve 7 yaşındaki oğlu Metehan’ı kaybeden acılı baba Yaşar Arslan, kızı Esmanur’un da beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine bu kararı verdi.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ameliyat sonrası, Esmanur Arslan’ın sol böbreği Erzurum’a, sağ böbreği Ankara’ya, karaciğer ve korneaları ise Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gönderilmek üzere yola çıktı.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Recep Erik, yaptığı açıklamada, “Trafik kazasındaki bir kız çocuğu hastanemizin acil servisine geldi. Beyin ölümü gerçekleşti ve ailenin de yüce gönüllülükle organlarını bağışladığı bir vakadır. 2 böbrek, 1 karaciğer ve korneaları gönderdik. Aileye çok teşekkür ediyoruz. Çok iyi bir iş yaptılar. Allah dileklerini kabul etsin” dedi.

Öğrenilenlere göre, kaza yapan otomobildeki aile, Çorum’dan Samsun’a geziye gelmişti. Üniversite sınavlarına hazırlanan Esmanur, tıbbi sekreterlik veya hemşirelik okumak istiyordu.

İlgili Haberler