SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » Volvo Sedan modellerini Türkiye’den çekiyor

Volvo Sedan modellerini Türkiye’den çekiyor

Volvo Car Türkiye, 2023 yılında tüm zamanların satış rekorunu kırarak 11 bin 646 araç satışına ulaştı. Marka, 2024'te bu başarıyı yenilemeyi hedefliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL
Volvo Sedan modellerini Türkiye’den çekiyor

Volvo Car Türkiye, 2023 yılında tüm zamanların satış rekorunu kırarak 11 bin 646 araç satışına ulaştı. Marka, 2024’te bu başarıyı yenilemeyi hedefliyor.

Volvo Car Türkiye, 2023 yılında kırdığı satış rekorunu, 2024’te daha da ileri taşımayı amaçlıyor.

Habertürk’te yer alan bilgiye göre; Yeni Genel Müdür Alican Emiroğlu, yıl sonunda Türkiye pazarının 850 bin adet seviyelerinde olmasını beklediklerini belirtti. “Yılın son beş ayında satışların yavaşlayacağını öngörüyoruz, ancak 2024’ü 2023’ten daha iyi kapatmayı planlıyoruz,” diye ekleyen Emiroğlu, daralan pazarda büyüyerek Volvo’nun pazar payını artırmayı hedeflediklerini vurguladı. Detaylar ise şu şekilde…

İLGİLİ HABER Yeni Peugeot 3008 ve E-3008’in satış fiyatları belli oldu
Volvo Car Türkiye, 2023 yılında tüm zamanların satış rekorunu kırarak 11 bin 646 araç satışına ulaştı. Marka, 2024'te bu başarıyı yenilemeyi hedefliyor.

volvo

2024’TE SEDAN MODELLERİNE ARA VERİLECEK

Volvo’nun Türkiye pazarındaki ürün gamında önemli değişiklikler planlanıyor. Sedan modeller S60 ve S90’ın üretiminin Çin’de yapılması ve yeni vergi düzenlemeleri nedeniyle, bu araçlar mevcut stoklar tükendikten sonra Türkiye’ye getirilmeyecek. Emiroğlu, “Elektrikli sedan modellerimiz gelene kadar, 2024 yılı itibariyle sedan otomobillere ara vereceğiz,” dedi.

DİZEL MOTORLARA VEDA, ELEKTRİKLİ GELECEK

Volvo, benzinli ve dizel motorlu araçlardan yavaş yavaş uzaklaşıyor. Emiroğlu, markanın kompakt SUV modeli XC40’ın artık sadece elektrikli olarak, EX40 adıyla satışa sunulacağını belirtti. Ayrıca, globalde dizel üretiminin sona erdiğini ve Türkiye’deki son dizel araçların stoklarının en geç bir ay içinde tükeneceğini söyledi.

VOLVO HAKKINDA

YENİ HEDEFLER NELER?

Volvo Car Türkiye, 2024 yılında yeni bir elektrikli otomobil tanıtmayı planlıyor. Emiroğlu, “EX30 modelimiz 2025 ortasında Belçika’da üretilecek ve bu otomobili önümüzdeki yıl Türkiye’ye getireceğiz. EX30’da fiyatlandırmayı hem premium hem de daha geniş kitlelere hitap edecek şekilde yapacağız,” diye konuştu. Plug-in hibrit araçlar için yapılan ÖTV düzenlemelerinin de pazarın büyümesine katkı sağlayacağını belirten Emiroğlu, “Plug-in hibritler, tamamen elektrikli araçlara geçişte önemli bir ara çözüm sunuyor. Toplam satışlarımızın yüzde 11’i plug-in hibritlerden oluşuyor ve bu oranı artırmayı hedefliyoruz,” dedi.

VOLVO CARS 2030’DA TAMAMEN ELEKTRİKLİ

Volvo Cars, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu doğrultusunda, 2030 yılı itibariyle tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlıyor. Marka, 2025 yılında global satışlarının yarısını tamamen elektrikli araçlardan elde etmeyi ve karbon ayak izini yüzde 40 azaltmayı hedefliyor. Volvo Cars Türkiye de bu hedef doğrultusunda müşterilerinin taleplerini karşılayacak şekilde ürün stoğunu hazırlıyor.

İlgili Haberler