SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » Yatırım Teşvikli Çin Menşeli Otomobil İthalatına Ek Vergi Muafiyeti

Yatırım Teşvikli Çin Menşeli Otomobil İthalatına Ek Vergi Muafiyeti

Yayınlanma:
ABONE OL
Yatırım Teşvikli Çin Menşeli Otomobil İthalatına Ek Vergi Muafiyeti

Cumhurbaşkanı Kararı ile “İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulamasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair KararResmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu değişiklikle, özellikle Çin’den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobiller için getirilmiş olan ek gümrük vergisi oranlarında önemli düzenlemeler yapıldı.

İthalatta İlave Gümrük Vergisi Uygulamasında Önemli Değişiklik

Yerli üretimi desteklemek ve aynı zamanda yatırımcıları teşvik etmek amacıyla karara yeni eklenen madde ile Çin menşeli otomobil ithalatında, yatırım teşvik belgesi kapsamında gerçekleştirilen işlemler için ek mali yükümlülüklerin uygulanmayacağı açıklandı. Bu düzenleme, Türkiye’de yatırım yapan firmalar için büyük bir avantaj. Yatırım teşvik belgesi sahibi olan firmalar, Çin’den ithal ettikleri otomobillerde bu ek vergiden muaf tutulacak.

Haziran ayında alınan karar doğrultusunda, Çin’den ithal edilen içten yanmalı ve hibrit binek otomobillere, ithalat değerinin yüzde 40’ı veya 7 bin dolar/adet olan, yüksek olanı üzerinden ilave gümrük vergisi uygulanmasına başlanmıştı. Bu karar, otomobil sektöründe önemli yankılar uyandırmış ve birçok ithalatçı firma tarafından dikkatle takip edilmişti.

İlgili Haberler