Counter Strike 2’nin çok kullanılan klavye özelliğine yasak!

CS2’nin çıkışından bu yana epey zaman geçti. Ancak Valve’ın oyunda yaptığı tek değişiklik bu değil. Son olarak, özellikle hileye başvuran oyuncuları hedef alacak adımlar atıldı ve klavyedeki o özellik kullanılmamak üzere yasaklandı.

Valve’ın uzun zamandır beklenen CS2 oyunu bir kaç ay önce piyasaya sürüldü. Yeni haritalar, grafik yükseltmesi ve birçok değişikliğin yer aldığı devam oyunu da oldukça beğenildi.

Fakat, önceki oyunlarda olduğu şekilde CS2’de de bazı hileler var. Oyuncular oyunda hile yapmak için çeşitli açıkları bulurken, oyunun geliştiricisi Valve de bu alanda ciddi çalışmalar yapıyor. Son olarak klavye işlevi de eklendi. Valve, hileyi önlemek için yaygın olarak kullanılan klavye özelliklerini CS2’den kaldırdı.

CS2’de hileciye geçiş yok!

Counter-Strike 2 oyuncularının “The Perfect Counter-Strike”ı otomatikleştirebilmek adına klavye özelliklerini kullanması resmi olarak yasaktır.

Valve konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Son zamanlarda donanımdaki bazı özellikler manuel girişle otomasyon arasında olan zgiyi bulanıklaştırdı. Bu nedenle Counter-Strike’da neyin kabul edilir olup olmadığını açıkça tanımlamak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Counter Strike 2'nin çok kullanılan klavye özelliğine yasak!

“Oyuncu oyundan atılacak”

Valve, artık temel bilgilerin ötesinde otomasyonu (komut dosyaları ya da donanım aracılığı ile) kabul etmeyeceğini bildirdi. CS2 geliştiricileri ayrıca, özellikle Valve’ın resmi sunucularında, oyuncuların tek bir oyun girişi ile birden fazla oyuncunun hareketlerini otomatikleştirdiği tespit edilirse, bu oyuncuların oyundan men edileceğini vurguladı. Hile yapmak CS2’de uzun yıllardan beri olağan bir durum ancak bu önlemler daha güvenli ve daha eşit bir ortam yarattı.

Diğer taraftani The Verge’den Tom Warren, Counter-Strike 2’de SOCD kullanarak test yaptığını ve bunun Valve’ın resmi sunucularındaki oyundan kaldırıldığını doğruladı. Ancak Warren, hesabın askıya alınmadığını söyledi.

Snap Tap nedir? CS2’nin artıları ve eksileri nelerdir?

Razer ve Wooting’in SOCD özelliği, oyuncuların yön değişikliklerini öğrenmelerine gerek kalmadan otomatikleştirme konusuna olanak tanıyor. Tipik olarak birinci şahıs nişancı oyununda yön değiştirmek, bir düğmeyi tamamen bırakıp ardından diğerine basmayı gerektirir. Her ikisine de basarsanız birbirlerini iptal ederler, siz düğmelerden birini bırakana kadar da sabit kalırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir