SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Altın fiyatları zirvedeki yerini koruyor

Altın fiyatları zirvedeki yerini koruyor

Altın fiyatları rekorda olmaya devam ediyor! Fed yetkilileri konuşması öncesi altın fiyatlarında zirve yerini korumaya devam ediyor. İşte detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Altın fiyatları zirvedeki yerini koruyor

Altın fiyatları rekorda olmaya devam ediyor! Fed yetkilileri konuşması öncesi altın fiyatlarında zirve yerini korumaya devam ediyor. İşte detaylar…

Dünkü rekor zirvesinin ardından altın fiyatları, kritik ekonomik veriler ve Fed yetkililerinin konuşmaları öncesinde tüm zamanların en yüksek seviyelerinin hemen altında.

altın

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Altın fiyatları rekorda olmaya devam ediyor! Fed yetkilileri konuşması öncesi altın fiyatlarında zirve yerini korumaya devam ediyor. İşte detaylar...

Altın fiyatları, dünkü tarihi zirve sonrasında ABD Merkez Bankası (FED) faiz indireceği beklentileri sebebiyle güçlü seyrini sürdürmektedir.

Değerli metal, Batılı yatırımcılardan gelen fon girişleri ve ABD’de faiz oranlarının düşeceği beklentileriyle desteklenen yükselişin ardından tüm zamanların en yüksek seviyelerinin biraz altına yerleşirken, yatırımcılar faiz indirimlerine ilişkin verileri almak için son Fed toplantısına ilişkin bir güncelleme bekliyor.

ABD’de açıklanması beklenilen ekonomik veri ve faiz indirimleri Fed yetkilileri tarafından yapılacak konuşmaları yatırımcılar yakından takip etmektedir.

FED’in tutanakları ve Powell’ın konuşması öncesinde dün altın ons 2 bin 521 dolar, gram altın ise 2 bin 741 TL ile en yükseği gördü.

FED’İN BEKLENTİLERİ

Vadeli işlem sözleşmelerine göre ABD’de önümüzdeki ay 25 baz puanlık faiz indirimi mümkünken, 50 baz puanlık faiz indiriminin üçte bir şansı var. Bu yıl yaklaşık 100 baz puan, gelecek yıl ise 100 baz puanlık faiz indirimi bekleniyor.

Düşük faiz oranları, altını yatırım için daha cazip hale getiriyor ve altınla rekabet eden Hazine tahvili ve dolar gibi faiz getiren varlıkların çekiciliğini azaltıyor. Tam tersine yüksek faiz oranları yatırımcıları altından uzaklaştırıyor.

Bu nedenle Fed’in kararını etkileyecek ekonomik veriler altın piyasasıyla da yakından bağlantılı.

ALTIN FİYATLARDA SON DURUM NEDİR?

Bu gelişmelerle birlikte ons altın güne 2513 dolardan başladı. Gün içerisinde en düşük seviye 2510 dolar, en yüksek seviye ise 2520 dolardı. Şu anda 2517 dolardan işlem görüyor.

Altın gramı 8.45’ten 2 bin 742 TL’den işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 483 TL’ye, Cumhuriyet altını ise 17 bin 800 TL’ye satıldı.

BANKALARIN TAHMİNLERİ

İsviçreli yatırım bankası UBS, fiyatların 2024 yılı sonunda ons başına 2.600 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Konuyla ilgili yazılan bir notta Citi analistleri, 2025 ortasında ons başına 3.000 dolar öngörüsünde bulunuyor. Değerli metalin ons fiyatı dördüncü çeyrekte 2.550 dolara kadar gerileyebilir.

İlgili Haberler