SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » İkinci el otomobil fiyatları Ağustos ayında dibi gördü

İkinci el otomobil fiyatları Ağustos ayında dibi gördü

Araç satın almak isteyenlere müjde! İkinci el araçların fiyatları giderek düşüyor! Ayrıntılar haberimizde...

Yayınlanma:
ABONE OL
İkinci el otomobil fiyatları Ağustos ayında dibi gördü

Araç satın almak isteyenlere müjde! İkinci el araçların fiyatları giderek düşüyor! Ayrıntılar haberimizde…

Son günlerde ikinci el otomobil pazarında gözle görülür bir fiyat düşüşü yaşanıyor. Ancak bu olumlu gelişmeye rağmen, satışların neredeyse tamamen durma noktasına gelmesi dikkat çekici bir durum olarak öne çıkıyor. İkinci el araçların fiyatları, artan faiz oranları ve değişen maliye politikaları nedeniyle hızla geriliyor.

Faiz oranlarındaki artış, ikinci el araçların değerini düşürürken, potansiyel alıcıların çoğu yeni otomobillere yönelmiş durumda. Sıfır araçlarda sunulan cazip kampanyalar, alıcıları ikinci el araçlardan uzaklaştırıyor. Bu durum, ikinci el araçların stokta kalmasına ve galerilerin ekonomik olarak zor durumda kalmasına neden oluyor. Özellikle 800 bin TL’yi aşan fiyat etiketine sahip ikinci el araçlar, satışta büyük bir duraklama yaşanıyor.

İLGİLİ HABER Yeni Peugeot 3008 ve E-3008’in satış fiyatları belli oldu
Araç satın almak isteyenlere müjde! İkinci el araçların fiyatları giderek düşüyor! Ayrıntılar haberimizde...

ikinci el araç

Öte yandan, yüksek faizler ve sıfır araçlardaki cazip kampanyalar, galerilerin iflas riskiyle karşı karşıya kalmasına yol açıyor. Geçtiğimiz iki yıl içinde ikinci el araç fiyatları, sıfır araçların liste fiyatlarını bile geçmiştir. Ancak mevcut durumda fiyatlardaki düşüş, alıcı bulmakta yetersiz kalıyor. Uzmanlar, satışların artması için kredi faizlerinin düşmesi ve araç kredilerinin daha esnek vadelerle sunulması gerektiğini vurguluyor.

NOT: YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

İlgili Haberler