SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu açıklaması: Cesedimi çiğnemeniz lazım

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu açıklaması: Cesedimi çiğnemeniz lazım

CHP lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na 3,5 yıl hapis ve siyasi faaliyet yasağı talebiyle açılan davaya ilişkin, “Onu hapse mi atacaksınız? Eski başkanınızı hapse attırmak için mevcuttaki genel başkanın cesedini çiğnemeniz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1 milyon 460 bin kayıtlı üyesi Kemal Bey'in yargılandığını görmeyecek. Bu kadar istiyorlarsa, hep birlikte geleceğiz, bizi dava edeceksiniz” dedi.

Yayınlanma:
ABONE OL
Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu açıklaması: Cesedimi çiğnemeniz lazım

CHP lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’na 3,5 yıl hapis ve siyasi faaliyet yasağı talebiyle açılan davaya ilişkin, “Onu hapse mi atacaksınız? Eski başkanınızı hapse attırmak için mevcuttaki genel başkanın cesedini çiğnemeniz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1 milyon 460 bin kayıtlı üyesi Kemal Bey’in yargılandığını görmeyecek. Bu kadar istiyorlarsa, hep birlikte geleceğiz, bizi dava edeceksiniz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz gün sokak röportajında söylediği ifadelerden dolayı ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasında tutuklanan ve Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne gönderilen Dilruba Kayserilioğlu’na bir ziyarette bulundu. Ziyaretin ardından konuşan Özel, cezaevleri dışındaki haksız tutukluluklara yönelik ziyaretlerin Türkiye’nin hak ettiği bir şey olmadığını vurgulayarak, “33 yaşında genç bir Cumhuriyetçi kadın, bu konularda gördüğü muameleyi hak etmiyor, üzerinde durmamız lazım.” dedi.

“3 Eylül’deki duruşmada serbest bırakılmasını umuyoruz”

Dilruba Kayserilioğlu’nun gözaltına alınmasının başından sonuna kadar hukuka aykırı olduğunu belirten CHP lideri Özel şunları söyledi:

İLGİLİ HABER ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartlar sosyal medyayı salladı
CHP lideri Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na 3,5 yıl hapis ve siyasi faaliyet yasağı talebiyle açılan davaya ilişkin, “Onu hapse mi atacaksınız? Eski başkanınızı hapse attırmak için mevcuttaki genel başkanın cesedini çiğnemeniz gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1 milyon 460 bin kayıtlı üyesi Kemal Bey'in yargılandığını görmeyecek. Bu kadar istiyorlarsa, hep birlikte geleceğiz, bizi dava edeceksiniz” dedi.

Özgür Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması Cesedimi çiğnemeniz lazım

Düşünce ne kadar sarsıcı olursa olsun, şiddete başvurmadığı, şiddete çağrı yapmadığı sürece herkesin her türlü düşünceyi ifade etme hakkı vardır. Bu aynı zamanda anayasal bir haktır. Bu anayasal hakkı sorguluyorsanız otokratsınız demektir. Güçlü değilsin, işin başında olabilirsin ama yaptığın işi büyük bir özgüvenle yaptığın için genç bir kadın için en olağanüstü refleksleri gösteriyorsun, mikrofona söylediklerinin senin gücünü yok edeceğini düşünerek sosyal ağlar linç ediyor. Tutuklama kampanyaları, ahlaka aykırı bir suçtan 18’inci gün, Bir insanı neredeyse bir ay boyunca özgürlüğünden mahrum etmeye çalışmak, tam bir beceriksizliğin ve ‘yönetim sapkınlığının’ tezahürüdür. Dilruba ile tanıştım, ne dediğini, ne söylemediğini biliyordu. Çıkışının ardından kendi ağzından verdiği röportajda söylemek istediklerini, söylemek istemediklerini ve gerçek düşüncelerini açıklayacak. Bu saatten sonra cezaevinde geçirdiği her dakika hukuka aykırı olsa da 3 Eylül’deki duruşmada serbest bırakılmasını umuyoruz.”

Dilruba’yı 9 Eylül günü CHP’nin kuruluşunun 101’inci yılı dolayısıyla Ankara’da düzenlenecek olan törenlere ve Şevval Sam’ın konserine davet ettiğini belirten Özgür Özel, törene katılamayan Dilara Çiçek’e de bir davet gönderdiğini söyledi. Özel, “CHP ülkenin kurucu partisidir. Ülkedeki herkesin haklarını korumak için birlikte çalışabilen bir partidir. Umarım 101’inci yılımıza, mağdur olan her kesimden konuklar davet edilir. Soma mağdurlarından tren kazası mağdurlarına, Diyarbakırlı annelerden 101. yıl dönümü annelerine kadar geçmişten gelen birçok mağduriyet var. Çok sayıda ziyaretçimiz olacak. Elbette Dilara ve Dilruba’yı da bu misafirlerle birlikte görmek isteriz” dedi.

“Mağdurların ve mazlumların yanındayız”

Türkiye’nin yapay gündemlerden kurtulması gerektiğini belirten Özgür Özel, şöyle devam etti:

“Toplumu sinirlendirerek iktidarını sürdürmeye çalışanlara şunu söylemek istiyorum: Türkiye’ye bunu yapmayın. Tarihe dönüp baktığınızda ‘Onlar da şunu yaptı, eğildiler’ demeyin. 33 yaşında bir genç kadını mikrofona söylediklerinden dolayı kınayabilir, eleştirebilirsiniz, fikrini eleştirebilirsiniz, katılmayabilirsiniz fakat haksız yere hapse atamazsınız, herkesi garanti altına alıyoruz. Türkiye örtünüp kapanmama inancında, yaşam tarzı tercihlerinde tamamen özgür olmalıdır. Herkesin soruna bu şekilde yaklaşması gerekiyor. Kimin başını örteceğine, ne yiyeceğine, ne giyip ne giymeyeceğine o kişiden başkası karar veremez. Bu konuyu iki taraftan da yönlendirmeye çalışan ve baskı uygulayanlara şunu söylüyoruz: Kendi işine bak, haddini bil. Türkiye özgür bir ülkedir. Türkiye 100 yıl önce kurulmuş bir hukuk devletidir. Bütün darbelere ve haksızlıklara rağmen bugünü başardık. Son 22 yılda yaşananlar utanç verici. Ama biz hükümete de şunu söylüyoruz: müdahale etmeyin, ülkeye sahip çıkın. Öte yandan Türkiye’yi 50 yıl önce terk ettiği ve tükettiği tartışmaların içine çekmeye çalışanlara şunu söylüyoruz: Haddinizi, konumunuzu bilin ve kimseye müdahale etmeyin. Türkiye’de hukuka aykırı olan her şeye kesinlikle karşıyız. Siyasi görüşü ve düşünceleri ne olursa olsun her mağdurun, her mazlumun yanındayız. Her sorunun bir çözümü vardır ve onun adı CHP’dir”

Kemal Kılıçdaroğlu’da yapılanlar MHP’nin kurgusu”

Özgür Özel, eski CHP’nin bir önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili 3,5 yıl hapis ve siyasi faaliyet yasağı talep eden iddianame hazırlandığını belirterek, şunları söyledi: “Birileri onu yargılamak istiyor. Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün kurmuş olduğu partinin 13 yıl genel başkanlığını yaptı. Bütün başkanlar gibi Atatürk de bu yola boynunda idam fermanıyla girmiştir. Suikast girişimlerine maruz kaldı. Canını tehlikeye attı, bu ülkeyi kurtardı ve Cumhuriyeti kurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın kurşunlarının hedefiydi. Bir şehidin cenazesinde infaz girişiminin kurbanı oldu. Başkanlığımın ilk aylarında, organize bir kalabalığın memleketimdeki cenaze törenine girmemi engellemesiyle karşı karşıya kaldı. Şehit cenazesinde “Canımı tehlikeye atarım, kendi ülkemde cenazeye gitmeme riskini göze almam” dediğimiz için saldırıya uğradık. Kemal Bey’e karşı işlenen bu suç, Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tükenmiş, gündeminden vazgeçmiş, ülkenin gözünden ve gönlünden çıkmış, suç örgütleriyle bağlantısı olan, kendi kanını bırakmış olmasının suçluluğunu ve utancını yansıtıyor. Bunu örtbas etmek için yaptıkları, atanmalarına yardımcı oldukları, gönderildikleri ve kuruldukları yerlerde kendilerinden etkilenen bazı silahşörlerin kabul ettiği iddianamelere dayanarak oluşturdukları bir kurgudan ibarettir.”

“Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki iddianame Sinan Ateş’in kan lekelerini kapsamıyor” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Adlarını verdikleri ülkücü kulüp başkanlarının Ankara merkezdeki uyuşturucu çetelerinden devşirilen suikastçılar tarafından öldürülmesi, cinayetin duyulduğu an itibariyle Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir taziye mesajı, bir taziye çağrısı, cenazeye katılmasıdır. Geride kalan iki kız çocuğuna sahip çıkıp sorumluluğu üstlenmek mümkün olmadı. Kılıçdaroğlu’nu yargılamak isteseler onu hapse mi atacaksınız? Oturmaması gerektiğini düşünüyorum. Hiçbirinin hakkı yoktur. Onun oturması gereken yerlee gidip, ben oturacağım. Herkes haddini bilmeli. CHP’nin hangi başkanını korkuttunuz veya hangi başkanı sindirdiniz de bir öncekini sindireceksiniz. 1 milyon 460 bin kişi CHP’ye kayıtlıdır. Bu kişiler Kemal Bey’i yargılatmalar. Çok istiyorlarsa birlikte geliriz, bizleri yargılarsınız”

İlgili Haberler