SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OYUN » Roblox’un toplam oyuncu sayısı ortaya çıktı

Roblox’un toplam oyuncu sayısı ortaya çıktı

Ülkede bu oyun yasaklanmıştı! Roblox oyununun toplam kullanıcı sayısı duyuruldu! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
ABONE OL
Roblox’un toplam oyuncu sayısı ortaya çıktı

Ülkede bu oyun yasaklanmıştı! Roblox oyununun toplam kullanıcı sayısı duyuruldu! Detaylar haberimizde.

Türkiye tarafından engellenen aylık Roblox kullanıcı sayısı 380 milyona ulaştı. Platformun kullanıcı sayısı çok olmasına rağmen büyük mali sorunlar yaşanıyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ROBLOX OYUNUN KULLANICI SAYISI AÇIKLANDI

Türkiye’nin erişim engeli getirdiği dünyaca tanınmış oyun platformu Roblox, son verilere göre aylık 380 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu da bu platformun dünya çapında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olduğunu ifade etmekte. Raporlara göre oyuncular her ay Roblox’ta yaklaşık 6 milyar saat harcıyor. Şirket, kullanıcı sayısındaki bu önemli artışın platformun yenilikçi özellikleri ve etkili reklam stratejisinden kaynaklandığını iddia ediyor. Sanal ürün tanıtımı Roblox’un popülaritesini artıran temel faktörlerden biridir. Roblox’un aylık kullanıcısı Steam’in iki katı, PlayStation’ın üç katı, Nintendo Switch’in üç katı ve Xbox’ın beş katı kadar kullanıcıya sahip. Minecraft ve Fortnite gibi rakiplerle karşılaştırıldığında Roblox’un aylık oyuncu sayısı sırasıyla yaklaşık 5 kat ve 2,25 kat daha fazladır. Yine de Roblox, gelirinin çoğu giderlere gittiği için mali açıdan zorlanıyor. 

İLGİLİ HABER Oyunseverlere kötü haber: Riot Games’ten dev zam
Ülkede bu oyun yasaklanmıştı! Roblox oyununun toplam kullanıcı sayısı duyuruldu! Detaylar haberimizde.

Roblox Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Son dört çeyrekte Roblox’un işletme kârı 3,2 milyar dolar olurken, zararı 1,2 milyar dolar oldu. Gelirler art arda 6,2 kat artarken zararlar 18 kat arttı. Maliyetlerin çoğunluğu uygulama mağazası ve platform ücretleri (yüzde 23), kullanıcı tarafından oluşturulan içerik geliştiricilerine ödenen ücretler (yüzde 26) ve altyapı ve güvenlik maliyetleri (yüzde 28) arasında bölünüyor. Roblox, geniş kullanıcı tabanını desteklemek ve online güvenliği sağlamak için taciz ve istismar gibi sorunları ele alacak başka stratejiler geliştirdi. Şirket bu şekilde platformunun güvenliğini güçlendirmeyi umuyor. Olumsuz içeriklerle mücadele etmek için yapay zeka araçlarına ve moderatörlere yatırım yapılıyor. Bu yatırımların amacı platformumuzun güvenliğini güçlendirmek ve kullanıcı deneyimini iyileştirmektir.

İlgili Haberler