SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » Volvo SUV ve Plug-in Hybrid liderliğini sürdürüyor

Volvo SUV ve Plug-in Hybrid liderliğini sürdürüyor

Premium SUV segmentindeki liderliğini sürdüren Volvo Car Türkiye, premium plug-in hibrit satışlarında b'lik pazar payıyla bu motor tipinde en çok satan marka oldu. İşte detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Volvo SUV ve Plug-in Hybrid liderliğini sürdürüyor

Premium SUV segmentindeki liderliğini sürdüren Volvo Car Türkiye, premium plug-in hibrit satışlarında b’lik pazar payıyla bu motor tipinde en çok satan marka oldu. İşte detaylar…

Volvo Cars’ın CEO’su Alican Emiroğlu’nun basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda Volvo Cars’ın mevcut modelleri, elektrifikasyon ve sürdürülebilirlik vizyonu detaylı bir şekilde aktarılırken, plan ve stratejiler hakkında da 2024 Stratejisi hakkında bilgiler paylaşıldı. Detaylar haberimizde…

İLGİLİ HABER Yeni Peugeot 3008 ve E-3008’in satış fiyatları belli oldu
Premium SUV segmentindeki liderliğini sürdüren Volvo Car Türkiye, premium plug-in hibrit satışlarında b'lik pazar payıyla bu motor tipinde en çok satan marka oldu. İşte detaylar...

youtube

VOLVO CAR TÜRKİYE, BÜYÜME STRATEJİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Alican CEO’su Emiroğlu’nun basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda Volvo Cars’ın mevcut modelleri, elektrifikasyon ve sürdürülebilirlik vizyonu detaylı bir şekilde aktarılırken, plan ve stratejiler hakkında da 2024 Stratejisi hakkında bilgiler paylaşıldı.

Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Alican Emiroğlu, Türkiye’nin premium segment SUV’larda lider ülke olarak 2023’te yakaladığı başarıyı 2024’te de sürdüreceğini ve küresel ölçekte büyük başarılara imza atacağını söyledi.

VOLVO EX90 ÜRETİMİ BAŞLIYOR

Emiroğlu, şunları söyledi: “Volvo Car Türkiye, bugüne kadarki en büyük ticari başarısını geçen yıl kaydetti. Hedefimiz bu yıl da aynı başarılı ivmeyi sürdürerek rekor satış rakamlarına ulaşmak. Türkiye’nin başarısını yurtdışından görmekten büyük gurur duydu. Bu başarıya imza atan ekip arkadaşlarımı canı gönülden kutluyor, yeniden böyle bir ailenin parçası olduğum için çok mutluyum. Birlikte daha büyük başarılara imza atmanın heyecanını yaşıyorum. dedi. Emiroğlu, Volvo Car Türkiye’nin 2023 yılında 11.646 adetlik satışla tüm zamanların rekorunu kırarak dikkat çekici bir başarıya imza attığını vurguladı; “Bu başarıyı 2024 yılında da sürdürmeyi hedefliyoruz. 2024 yılının ilk 7 ayında 7.614 adet satış gerçekleştirerek segment pazar payımızı geçen yıla göre %16,10’dan %19,8’e çıkardık. Toplam binek otomobil pazarında geçen yıl pazar payımızı yüzde 1,2 artırarak 2024 yılının ilk 7 ayında yüzde 1,42 ile rekor pazar payına ulaştık” dedi.

Alican Emiroğlu, Volvo Cars’ın 2024 yılının ilk 7 ayında dünya çapında toplam 445.520 adet satış gerçekleştirdiğini ve bir önceki yıla göre yüzde 13 büyüme kaydettiğini; “Küresel satışların %45’i plug-in hibrit ve tamamen elektrikli otomobillerden geliyor. Küresel tamamen elektrikli araç satışları bir önceki yıla göre %62 artışla 104.890 adede ulaştı. Avrupa’da toplam satışlarda %33 büyüme kaydeden Volvo Cars, 2024 yılının ilk 6 ayında Avrupa’nın en hızlı büyüyen markası oldu. Avrupa’daki satışların %64’ü Plug-in hibrit ve tam elektrikli araçlardan geldi. Plug-in hibrit model segmentindeki lider konumunu korumaya devam eden Volvo Cars şunları söyledi: “XC60 PHEV, Avrupa pazarındaki plug-in hibrit modeller arasında popüler bir model haline geldi.”

2024 VOLVO EX40, EC40, XC40 BLACK EDİTİON

Alican Emiroğlu, premium SUV segmenti hakkında bilgi vererek bu segmentte lider durumda olduklarını söyledi. Emiroğlu; “Volvo Car Türkiye olarak C-SUV segmentinde XC40/EX40 ve C40/EC40 modelleriyle 2.000.414 adet satış gerçekleştirerek segmentte %19 pazar payı elde ederek SUV C segmentinde ikinci sıraya yerleştik. SUV segmentinde XC60 modeliyle %30 pazar payı elde ederek segmentte 2. sıraya yerleştik. XC60 ile D-SUV segmentinde son dört yıldır sahip olduğumuz liderlik konumumuzu koruyarak, bu yılı da segment lideri olarak tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

E-SUV segmentinde XC90 modeliyle 5 yıl üst üste liderliğini koruyan marka, 2024 yılında da %44,25 pazar payıyla bu segmentteki liderliğini sürdürdü. Volvo Car Türkiye, 2024 yılının ilk 7 ayında 5.405 adet SUV satışıyla premium segmentteki toplam satışlarını %27 artırarak premium SUV pazarının lideri oldu. Premium segmentte plug-in hibrit (PHEV) satışlarında %62’lik pazar payına sahip olan Volvo, bu motor tipinde en çok satan markadır. Volvo Car Türkiye, XC90 PHEV ve XC60 PHEV modelleriyle bu başarıya ulaştıktan sonra bu yılı %40 plug-in hibrit ve tam elektrikli araç satış oranıyla kapatmayı hedefliyor.

 Volvo Car Türkiye’nin satış ve pazar payı açısından yakaladığı büyümeyi servis faaliyetlerine yansıttığını belirten Alican Emiroğlu, şöyle konuştu: “Volvo Car Türkiye olarak ticari başarımı kaliteli hizmet anlayışı ve artan müşteri tabanıyla sürdürdük. Hizmet sadakat oranı %71,6’ya kadar çıkıyor. Dolayısıyla araç sayısının artmasıyla birlikte 2024 yılı sonunda servisimize gelen ziyaret sayısının da 2021 yılına göre %56 artmasını bekliyoruz. Özellikle elektrikli araçlar konusunda uzmanlaşmış 41 teknisyen olmak üzere 18 lokasyonda 34 onaylı departmanda 208 teknisyenle hizmet verilmektedir. Bu doğrultuda hizmet ağının kapasitesini güçlendirerek, insan kaynağını güçlendirerek ve kaliteyi ön plana çıkararak en iyi müşteri deneyimini sunmayı hedefliyoruz” diye devam etti.

2022 VOLVO XC40 RECHARGE- İNCELEME

Türkiye’de bu yılın başında faaliyete geçen ve Volvo Cars’ın bağlantılı dijital fonksiyon ve hizmetlerine erişim sağlayan Volvo Cars uygulamasını inceleyen Emiroğlu, şunları söyledi: “Üst segmentte bağlantı çözümleri sunan ilk markayız. Müşterilerden aldığımız geri bildirimler Volvo Cars uygulamasının otomobil, müşteri ve Volvo arasında çok güçlü bir iletişim sağladığını gösteriyor. Uzun vadede Volvo Cars uygulaması aracılığıyla daha fazla hizmet sunmayı ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Müşteri deneyimi bizim için kritik öneme sahip, bu nedenle dijitalleşmeyi en üst düzeyde entegre ederek müşteri ihtiyaçlarına mümkün olan en hızlı şekilde yanıt vermek istiyoruz” dedi.

Alican Emiroğlu, sürdürülebilirlik ve elektrifikasyon vizyonu kapsamında 2030 yılına kadar tamamen elektrikli otomobillere geçmeyi planlayan Volvo Cars’ın, 2040 yılına kadar iklim nötr bir şirket olmayı hedeflediğini belirterek; “Bu bağlamda, mevcut süreçleri iyileştirmeye odaklanıyoruz ve 2025 için iklim ve döngüsel ekonomi eylem planımızı uygulamaya devam ediyoruz. “2025 yılına kadar küresel anlamda tamamen elektrikli otomobil satışlarının %50’sine ulaşmayı hedeflerken, kişi başına karbon emisyonunu azaltmayı hedefliyoruz. Arabayı yüzde 40 oranında artırdık” dedi. Bu yılı yüzde 40 plug-in hibrit ve tam elektrikli araç satış oranıyla kapatmayı hedefleyen Volvo Car Türkiye, bu potansiyeli 2025 yılına kadar yüzde 60’ın üzerine çıkarmayı planlıyor. Büyüme stratejisi hakkında konuşan Premium Segment Başkanı Alican Emiroğlu şunları söyledi: “Bu yılı geçen yıla göre daha yüksek satışlarla kapatmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir büyüme stratejimizi önümüzdeki yıllarda da sürdürerek premium segmentteki büyüme ivmemizi yeni modellerle pekiştirmeyi ve daha yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyoruz. Volvo olarak sürdürülebilirlik vizyonumuz ve müşteri memnuniyeti odaklı yaklaşımımızla premium segmentteki konumumuzu daha da güçlendireceğiz” dedi.

İlgili Haberler