SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Belarus sınırındaki hareketlilik Ukrayna’yı tedirgin etti

Belarus sınırındaki hareketlilik Ukrayna’yı tedirgin etti

Ukrayna Belarus'u sert bir dille uyardı: Doğrudan hedefimiz olacak! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
ABONE OL
Belarus sınırındaki hareketlilik Ukrayna’yı tedirgin etti

Ukrayna Belarus’u sert bir dille uyardı: Doğrudan hedefimiz olacak! Detaylar haberimizde.

Ukrayna, Belarus’un sınırlarını ihlal etmesi halinde askeri birimleri ve tesisleri hedef alacağını söyledi. Bölgede Rus “Wagner” grubuna ait paralı askerlerin de görüldüğü kaydedildi. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

UKRAYNA’DAN UYARI GELDİ

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Belarus sınırındaki faaliyetler Ukrayna’yı huzursuz etti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Belarus’a tatbikat adına sınırda asker ve teçhizat topladığını belirterek, sınır ihlali durumunda tüm askeri birlik ve tesislere ordunun saldıracağı uyarısını yaptı. Bakanlığın yaptığı duyuruda, Ukrayna istihbaratına göre Belarus ordusunun, Ukrayna’nın kuzey sınırına yakın Gomel bölgesinde bu isim altında tatbikat düzenlediği, asker, teçhizat, tank, top ve hava savunma sistemlerini topladığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu bölgede Rus “Wagner” grubuna ait paralı askerlerin de tespit edildiği kaydedilerek, şöyle devam edildi:

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
Ukrayna Belarus'u sert bir dille uyardı: Doğrudan hedefimiz olacak! Detaylar haberimizde.

Ukrayna'dan Uyarı

“Sınırda ve Çernobil nükleer santrali yakınında tatbikatların yapılması Ukrayna’nın ulusal güvenliğine tehdit oluşturmaktadır. Genel küresel güvenlik. Belaruslu yetkililer baskı altındaki ülkemiz için trajik bir hata yapmamaya, düşmanca eylemleri durdurmaya ve birliklerinizi Belarus sınırından çekmeye çağırıyoruz.” Açıklamada, Ukrayna’nın Belarus halkına karşı hiçbir düşmanca önlem almadığı ve almayacağının altı çizilerek, şöyle devam edildi: “Sınır ihlali durumunda Ukrayna, ülkesini ve tüm askeri birlik ve tesislerini koruyacaktır. Belarus’ta Ukrayna ordusunun meşru bir hedef haline gelebileceği hakkında uyarıda bulunuyoruz.

İlgili Haberler