SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Çin’e bir vergi darbesi de Kanada’dan

Çin’e bir vergi darbesi de Kanada’dan

Çinli üreticiler zor durumda. Kanada Çin'e yüzde 100 gümrük vergisi uygulamaya karar verdi.

Yayınlanma:
ABONE OL
Çin’e bir vergi darbesi de Kanada’dan

Çinli üreticiler zor durumda. Kanada Çin’e yüzde 100 gümrük vergisi uygulamaya karar verdi.

Kanada, Batılı ülkelerden gelen ek vergi akışına katılmaya karar verdi. Kanada hükümeti, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere bazı ithal ürünler için 100 gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu.

Başbakan Justin Trudeau’nun açıkladığı ek vergiler, alüminyum, çelik gibi bazı ürünlere de ek vergilendirme yapılacak. Ancak bu ürünler için ek vergi oranı yüzde 25, elektrikli araçlarda ise yüzde 100 olacak. Trudeau, “Sanırım herkes Çin’in aynı kurallar çerçevesinde oynamadığını biliyor” dedi.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Çinli üreticiler zor durumda. Kanada Çin'e yüzde 100 gümrük vergisi uygulamaya karar verdi.

Çin'e bir vergi darbesi de Kanada'dan

Kanada’nın sınır komşusu olan ABD ile yoğun bir ticarete sahip olduğunu hatırlatmak isteriz. Biden yönetiminin ek vergi getirme kararının ardından Kanada’nın da benzer karar alması bekleniyordu. Bu ülkenin otomobil sektörünün de ABD’ye yakın olduğunu vurgulamak gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl Kanada’da üretilen hafif ürünlerin çoğu ABD’ye gönderildi. Çin’in Kanada pazarındaki etkisi gözle görülür bir aşamaya ulaştı. Yalnızca geçen yıl 1,6 milyar dolarlık pazara ulaşan Çin markaları Kanada’yı tehdit ediyor gibi görünmekte.

Şangay’da üretimi yapılan Tesla modellerinin Kanada’ya ithal edildiğini de eklemek isteriz. Bu durumun ABD ile Kanada arasındaki ilişkiyi etkileyip etkilemeyeceğini hep birlikte göreceğiz.

İlgili Haberler