SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » İsrail’den Filistinlilere ‘tecavüz’ tehdidi

İsrail’den Filistinlilere ‘tecavüz’ tehdidi

İsraillilerin Filistin topraklarını ele geçirdiği ve Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı SDE Teiman gözaltı merkezi hatırlatarak "tecavüz" tehdidinde bulunduğu görüntülerin ortaya çıktığı görüldü.

Yayınlanma:
ABONE OL
İsrail’den Filistinlilere ‘tecavüz’ tehdidi

İsraillilerin Filistin topraklarını ele geçirdiği ve Batı Şeria’daki Filistinlilere karşı SDE Teiman gözaltı merkezi hatırlatarak “tecavüz” tehdidinde bulunduğu görüntülerin ortaya çıktığı görüldü.

İsrailli insan hakları grubu B’Tselem’in paylaştığı videoda ve videoya ilişkin açıklamada Batı Şeria’nın El Halil kentinin güneyinde bulunan Vadi el-Rahim bölgesinde meydana gelen olayla ilgili bilgiler verildi.

4 Ağustos sabahı saat 07.00’de Filistin topraklarını gaspeden maskeli bir İsrailllinin yanında 20 inek ve Halbet yerleşimine girdi. İsrailli hayvanlarıyla birlikte el-Harini ailesinin arpa tarlalarına girerek büyükbaş hayvanlarını burada otlatmaya başladı.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İsraillilerin Filistin topraklarını ele geçirdiği ve Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı SDE Teiman gözaltı merkezi hatırlatarak "tecavüz" tehdidinde bulunduğu görüntülerin ortaya çıktığı görüldü.

Birkaç maskeli İsrailli daha arabayla olay yerine geldi ve bölgedeki Filistinliler, maskeli İsraillilerden birinin Şem Tov Lovski olduğunu tespit etti. El Harini ailesine hakaretlerde bulunan İsraillilerden biri, evin ve tarlaların “Allah tarafından verildiğini” öne sürerek Filistinli aileyi evlerinden kovdu.

Aynı İsrailli, kendisine karşı çıkan El-Harini ailesine, Gazze Şeridi’ndeki tutuklu işkencelerinin açık hedefi olan Sde Teiman adı verilen gözaltı merkezini de hatırlatarak, İbranice dilinde “Tanrı adına tecavüz” tabirini kullandı.

İsrail'den Filistinlilere 'tecavüz' tehdidi

7 Ekim 2023 tarihinden bu güne kadar tutuklu bulunan Filistinliler, İsrail’in güneyindeki bir askeri üssün parçası olan Sde Teyman toplama kampında tutuluyor. Sık sık işkenceyle ilişkilendirilen bu merkez dokuz askerin Filistinli mahkumlara cinsel işkence yaptığı şüphesiyle tutuklanmasının sonrasında tekrar gündeme geldi.

İşgal altında olan Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, Filistin topraklarını ele geçiren İsrail güçlerinin ve İsraillilerin saldırılarında 7 Ekim 2023 tarihinden bu güne kadar 646 Filistinli yaşamını yitirdi. Batı Şeria’da 451.000 İsrailli ve Doğu Kudüs’te yaklaşık 230.000 İsrailli, Filistin topraklarını ele geçiriyor.

Uluslararası hukuk kavramına göre Batı Şeria ile Doğu Kudüs’teki söz konusu gasplar yasa dışı kabul ediliyor.

İlgili Haberler