SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » İstifa haberleri SPK’yı harekete geçirdi

İstifa haberleri SPK’yı harekete geçirdi

Son günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair çıkan haberler, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde...

Yayınlanma:
ABONE OL
İstifa haberleri SPK’yı harekete geçirdi

Son günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair çıkan haberler, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamayla bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde…

Geçtiğimiz günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa ettiğine dair çıkan haberler, piyasaları karıştırdı ve kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Ancak, bu iddialar kısa sürede hem Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi hem de Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yalanlandı. Bakan Şimşek, X hesabından yaptığı açıklamada, “İstifa etmedim. Ortaya atılan senaryolar tamamen asılsızdır” ifadelerini kullanarak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

SERBEST PİYASADA PANİK

ŞİMŞEK-ŞİMŞEK

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Son günlerde, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiğine dair çıkan haberler, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ancak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamayla bu iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Detaylar haberimizde...

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bu asılsız haberlerin borsada yatırımcılar üzerinde olumsuz etki yarattığını belirterek, konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. SPK, Borsa İstanbul’da işlem gören pay piyasalarının anlık olarak izlendiğini ve piyasa bozucu hareketlere karşı denetimlerin aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Açıklamada, özellikle haftanın son işlem gününde sosyal medyada yayılan istifa haberlerinin yatırımcıları yanıltıcı nitelikte olduğu vurgulandı. Bu tür yanıltıcı haberler nedeniyle yatırımcıların zarar görmesine yol açan sosyal medya hesapları hakkında yasal süreçlerin başlatıldığı belirtildi. SPK, sermaye piyasasını manipüle etmeye yönelik her türlü yanıltıcı bilgi paylaşımına karşı kanuni düzenlemeler çerçevesinde sert yaptırımlar uygulanacağını hatırlattı.

SPK’nın açıklamasında, Sermaye Piyasası Kanunu’nun “Piyasa Dolandırıcılığı” başlıklı 107’nci maddesine atıfta bulunularak, yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırma amacıyla piyasada manipülasyon yapanların, üç yıldan beş yıla kadar hapis ve ağır para cezaları ile karşı karşıya kalacakları uyarısı yapıldı. SPK, yatırımcıları, resmi kaynaklar dışındaki sosyal medya haberlerine itibar etmemeleri konusunda da uyardı.

HABERLERİN GERÇEK DIŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI, PİYASA NORMALE DÖNDÜ

Bakan Şimşek'in istifa haberleri sonrası SPK harekete geçti: Yatırımcı için inceleme başlatıldı...

Asılsız haberlerin hızla yalanlanması ve SPK’nın hukuki adımlarıyla birlikte piyasa toparlanma sürecine girdi. Resmi kurumlar, yatırımcıların doğru bilgiye ulaşması için gerekli önlemleri alırken, sosyal medya kaynaklı yanıltıcı içeriklere karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

İlgili Haberler