SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Komşuda bir gecede 31 bin kez şimşek çaktı

Komşuda bir gecede 31 bin kez şimşek çaktı

Yunanistan Meteoroloji Dairesi'nin açıklamasına göre, ülkenin birçok bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınalar eşliğinde dün 31 bin kez yıldırım düştü.

Yayınlanma:
ABONE OL
Komşuda bir gecede 31 bin kez şimşek çaktı

Yunanistan Meteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, ülkenin birçok bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınalar eşliğinde dün 31 bin kez yıldırım düştü.

Yunanistan, bu yaz yaşanan uzun süreli sıcak hava dalgası ve büyük orman yangınlarının ardından, dün şiddetli fırtınaların etkisi altına girdi. Ülkenin batı kesimleri başta olmak üzere birçok bölgede meydana gelen elektrik boşalmalarının sayısı, Meteoroloji Dairesi verilerine göre yaklaşık 31 bine ulaştı.

Batı Bölgelerinde Yoğun Yağış ve Elektrik Boşalmaları

Yunanistan’ın batı bölgelerinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu yağışlarına eşlik eden elektrik boşalmaları, ülke genelinde dikkat çekti. Meteoroloji Dairesi’nin verilerine göre, özellikle dün yaşanan gök gürültülü sağanaklarda binlerce kez şimşek ve yıldırım gözlemlendi.

İLGİLİ HABER Rusya savaşa devam ediyor: 51 kişi öldü
Yunanistan Meteoroloji Dairesi'nin açıklamasına göre, ülkenin birçok bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar ve fırtınalar eşliğinde dün 31 bin kez yıldırım düştü.

hava-durumu

Sıcak Hava Dalgası ve Eylül Ayı Tahminleri

Ülke genelinde bu yaz yaşanan aşırı sıcaklar da gündemde kalmaya devam ediyor. Temmuz ayında 16 gün boyunca süren sıcak hava dalgası, 1980’den bu yana kayıtlara geçen en uzun süreli sıcak hava dalgası olarak tarihe geçti. Meteoroloji uzmanları, eylül ayında da sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklendiğini belirtiyor.

Öte yandan 11 Ağustos’ta Atina yakınlarındaki Varnavas bölgesinde başlayan orman yangını, Yunanistan’ın bu yılki en büyük doğal afetlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Yangın sonucu 146 ev kullanılamaz hale gelirken, bölgedeki yaşam büyük ölçüde olumsuz etkilendi.

İlgili Haberler