SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Mayısmun çiçeği salgını Pakistan’a sıçradı

Mayısmun çiçeği salgını Pakistan’a sıçradı

İsveç'in ardından Pakistan'ın da maymun çiçeği vakaları açıkladı. Monkeypox virüsünün sebep olduğu hastalık, gribe benzeyen belirtilerle irin dolu cilt lezyonları gösteriyor.

Yayınlanma:
ABONE OL
Mayısmun çiçeği salgını Pakistan’a sıçradı

İsveç’in ardından Pakistan’ın da maymun çiçeği vakaları açıkladı. Monkeypox virüsünün sebep olduğu hastalık, gribe benzeyen belirtilerle irin dolu cilt lezyonları gösteriyor.

Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde üç kişide virüs tespit edildiği yönündeki açıklamasını geri çekti.

Euronews News’e göre, Pakistan’ın kuzeyindeki Hayber-Pahtunhva eyaleti sağlık departmanı 16 Ağustos’ta bir insanda maymun çiçeği virüsü (Mpox) vakasının tespit edildiğini bildirdi. Ayrıca Cuma sabahı Pakistan’da üç kişiye maymun çiçeği virüsü teşhisi konmuş ve Pakistan’ın bu kişilerin Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) geldiği yönündeki açıklaması geri çekilmişti.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İsveç'in ardından Pakistan'ın da maymun çiçeği vakaları açıkladı. Monkeypox virüsünün sebep olduğu hastalık, gribe benzeyen belirtilerle irin dolu cilt lezyonları gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü, teyit edilen vakaların sınıflandırılmasının halen devam ettiğini ve bu süreç tamamlanana kadar hastaya hangi Mpox varyantının bulaştığının netleşmeyeceğini söyledi.

Mayısmun çiçeği salgını Pakistan'a sıçradı

Sağlık Bakanlığı, Hayber-Pahtunhva eyaletine bağlı Mardan şehrinde tespiti yapılan vakanın temas takibinin süreceğini ifade etti. Bakanlık ayrıca yaptığı açıklamada, sağlık personelinin eklenmesiyle havalimanındaki gözetim ve gözetim tedbirlerinin güçlendirileceğini de söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Çarşamba günü aldığı bir kararla, Afrika’yı vuran maymun çiçeği (MPOX) salgınının ardından “küresel acil durum” ilan etti.

Kasım ayında yapılan bir açıklamada DSÖ, virüsün Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde (DRC) cinsel yolla bulaştığını ilk kez kabul etmiş ve Afrikalı bilim insanları, bu durumun hastalığın kontrolünü zorlaştırabileceği konusunda uyarmıştı. Kongo’daki mevcut salgının Ocak 2023’te başlamasından bu yana, çoğu çocuk olmak üzere 27.000 enfeksiyon ve 1.100’den fazla ölüm meydana geldi.

Mayısmun çiçeği salgını Pakistan'a sıçradı

Mayısmun çiçeği virüsünün neden olduğu hastalık, grip benzeri semptomlara ve irin dolu cilt lezyonlarına neden olur. Hastalık genellikle hafiftir ve ölümcül olabilir, ancak çocuklar, hamile kadınlar ve insan bağışıklık yetersizliği virüsü (HIV) ile enfekte kişiler gibi bağışıklık sistemleri zayıf olan kişilerin komplikasyon riski daha fazla yüksek olduğu görülmektedir.

İlgili Haberler