SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Naci Görür İstanbulluları korkuttu: 3’ünden 2’si riskli

Naci Görür İstanbulluları korkuttu: 3’ünden 2’si riskli

Naci Görür, korkutucu gerçeği halkın suratına tokat gibi vurdu! Beklenen depremde binaların yüzde 75'i yıkılacak! İşte ayrıntılar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Naci Görür İstanbulluları korkuttu: 3’ünden 2’si riskli

Naci Görür, korkutucu gerçeği halkın suratına tokat gibi vurdu! Beklenen depremde binaların yüzde 75’i yıkılacak! İşte ayrıntılar…

İstanbul ve çevresindeki illeri etkileyebilecek büyük Marmara Depremi’ne yönelik hazırlıklar devam ederken, depremler konusunda uzman isimlerden çarpıcı uyarılar geliyor. Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul’daki mevcut durumun oldukça riskli olduğunu ve kapsamlı bir hazırlık yapılması gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Görür, Habertürk’te katıldığı canlı yayında, İstanbul’daki mevcut konut yapılarının büyük bir risk taşıdığını ifade etti. Görür, “İstanbul’daki her üç konuttan ikisi, bir depremde yıkılabilir. Ayrıca, en az 16 milyon insanın yüzde 20’si de risk altında” dedi. Bu açıklamalar, İstanbul’un depreme karşı ne kadar hazırlıksız olduğuna dair endişeleri artırıyor.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Naci Görür, korkutucu gerçeği halkın suratına tokat gibi vurdu! Beklenen depremde binaların yüzde 75'i yıkılacak! İşte ayrıntılar...

Görür, mevcut hazırlıkların yetersiz olduğunu ve halkın bu konuda yeterince bilgilendirilmediğini vurguladı. “İstanbul depreme yeterince hazırlanmıyor. Yapılan hazırlıklar, genellikle raporlama aşamasında kalıyor ve halka sunulmuyor. Gözle görülür bir önlem yok” diye konuştu.

istanbul depremi

Prof. Dr. Görür, deprem bilincinin artırılması gerektiğini belirterek, “24 saat boyunca halka yönelik yayınlar yapılmalı ve anaokulundan liseye kadar gençlere bu konuda eğitim verilmelidir” önerisinde bulundu. Ayrıca, depreme hazırlık konusunda özel bir bakanlık kurulması gerektiğini ve bu bakanlığın bütçesinin artırılması gerektiğini ifade etti. “Deprem olacak mı olmayacak mı diye uğraşmak yerine, 13 milyon yıldır devam eden bu süreçte, buraları depreme dirençli hale getirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Bu açıklamalar, İstanbul ve çevresindeki yerleşim yerlerinde kapsamlı bir depreme hazırlık sürecinin acilen başlatılması gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İlgili Haberler